Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised

President Alar Karis kuulutas välja vaenusümboleid keelava seaduse

President Alar Karis kuulutas kolmapäeval välja neli seadust, nende seas ka vaenusümbolite eksponeerimist keelava seaduse, mille riigikogu oli vastu võtnud eelmisel neljapäeval.

President Karis andis heakskiidu neljale seadusele, mis puudutavad äriregistrit, riigihankeid, töötingimuste miinimumnõudeid ning agressiooniakti ja rahvusvahelise kuriteo toetamist ning selles osalemist.

Karistusseadustiku ja väärteomenetluse seadustiku muutmise seaduse muudatused on seotud agressiooniaktis osalemisega ning rahvusvahelise kuriteo toetamise ja õigustamisega. Seaduse järgi muutub kuriteoks liitumine agressiooniakti toime paneva välisriigi relvajõudude või muu välisriigi agressiooniaktis osaleva relvastatud üksusega, osalemine välisriigi agressiooniakti toimepanemises või ettevalmistamises või teadvalt vahetult välisriigi agressiooniakti toetamine, sealhulgas selle rahastamine. Samuti on keelatud on avalikult eksponeerida agressiooniakti, genotsiidi, inimsusevastase kuriteo või sõjakuriteoga seotud sümbolit neid tegusid toetaval või õigustaval viisil.

Err.ee

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer