Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised
lennuk

Eesti sulgeb oma õhuruumi Vene lennukitele

Eesti sulgeb oma õhuruumi Vene lennuettevõtete lennukitele, valitsus tegeleb otsuse juriidilise vormistamisega.

“Eesti liitub Poola initsiatiiviga ning keelab kõigil Venemaa lennuettevõtetel meie õhuruumi kasutamise,” teatas majandus- ja taristuminister Taavi Aas laupäeval ERR-ile pressiesindaja vahendusel.

“Koostame vastavasisulise otsuse ettepaneku, mille järel on plaan sulgeda Eesti õhuruum Venemaa lennuettevõtetele. Kutsun üles meie Balti kolleege tegema sama, et lõigata Venemaa ära Euroopa lennuruumist,” lisas Aas oma kommentaaris.

Peaminister Kaja Kallas kirjutas sotsiaalmeedias, et Lääs peab Ukraina demokraatiat ja vabadust brutaalselt rünnanud Venemaa isoleerima nii majanduslikult kui poliitiliselt.

“Järjekordne põhimõtteline otsus sel teel – Eesti keelab Venemaa lennuettevõtjatel oma õhuruumi sisenemise. Poola ja Tšehhi on seda juba teinud, kutsume üles kõiki Euroopa Liidu riike sama tegema. Paariariigi lennukitel pole kohta demokraatlike riikide taevas,” kirjutas Kallas.

Sama rõhutas ka Aas, kes leidis, et Euroopa peab olema ühtne ja resoluutne oma vastuses Venemaa sissetungile Ukrainasse.

Allikas. Err.ee

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et