Laupäev , 20 aprill 2024
Erakorralised uudised
1136942h9c7at24

2023. aasta noorte laulu- ja tantsupidu kannab juhtmõtet “Püha on maa”

Alates esmaspäevast saavad kollektiivid end kirja panna 2023. aastal toimuvale noorte laulu- ja tantsupeole, mis kannab juhtmõtet “Püha on maa”.

13. korda toimuva noorte laulu- ja tantsupeo visuaalse identiteedi autoriks ning ühtlasi ka peo peakunstnikuks on Mart Anderson, kelle töö osutus valituks koostöös Eesti Disainikeskusega tehtud konkursil. Lisaks Andersoni loodud originaalšriftile koosneb visuaalne identiteet veel tunnuskujunditest, taustamustrist ja värvipaletist. Täiendava pildimaterjalina leiavad kujundustes kasutust erinevate kodumaiste kunstnike graafilised teosed.

2023. aastal toimuvale noorte laulu- ja tantsupeole registreerumise esimene voor lõpeb 30. septembril. Registreerimiseks on vajalik täita avaldus laulu- ja tantsupeo elektroonilises registris, kõik soovijad saavad oma kollektiivi noortepeole kirja panna ka teises registreerumisvoorus, mis toimub 3.–31. jaanuarini 2022. aastal.

Esmaspäevast algasid ka kollektiivijuhtidele juba tuttavad üle-eestilised Terepäevad, kus noortepeo tegijad ja korraldajad tutvustavad repertuaari, sõnumeid, teekonda laulu- ja tantsupeole ning aitavad vajadusel ka registreerumisega. Esimene Terepäev toimub Raplas ning tuur lõppeb 23. septembril Tallinnas. Lisaks on veel võimalik osaleda ka nn e-Terepäeval, mis toimub 24. septembril Zoomis.

Noorte laulu- ja tantsupidu “Püha on maa” toimub 30. juunist kuni 2. juulini 2023 Tallinnas.  XIII noorte laulupeo kunstiline juht on Pärt Uusberg, tantsupeo pealavastaja on Agne Kurrikoff-Herman ning rahvamuusikapeo üldjuht on Juhan Uppin.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 20 aprill 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill): Laupäev toob sulle võimaluse keskenduda oma isiklikule arengule. Kasuta

minuaeg.com uudised

Välisminister Tsahkna: Iraan peab vabastama ka Eesti elaniku

Välisminister Margus Tsahkna sõnul jätkub töö Hormuzi väinas hõivatud laeva pardal oleva Eesti elaniku vabastamise

error: Sisu on kaitstud!