Friday , 20 September 2024
crayons g8b4a34a6b 640

Koolivaheaja soovitus lastele: Üks võimalus end päriselt välja puhata, on viibida värskes õhus

“Üks võimalus end koolivaheajal  päriselt  välja puhata ja mõtted välja lülitada igapäevasest arvuti taga istumisest ja õppimisest, on viibida värskes õhus. Selleks ongi hea tulla näiteks loomaaeda, vabasse õhku, õppida, midagi uut ja näha midagi uut. Ma arvan, et siis me puhkame palju paremini välja uueks kooli veerandiks,” rääkis Tallinna Loomaaia loodushariduse spetsialist Helina Raja saates Tallinna Panoraam.

Tallinna Loomaaia sügisene linnalaager  kannab tänavu nime “Tahaks lennata” ning toimub 25. ja 26. oktoobril. Laagris räägitakse lennuvõimest ja lendajatest loomariigis. Ees ootavad retked loomaaias, mängud, viktoriinid ja meisterdamine. Raja sõnul on kõik tegevused planeeritud selliselt, et need oleksid  lõbusad, mängulised ja vaheldusrikkad, kuid samas ka harivad. “Eesmärk on ikkagi see, et laps  saaks targemaks.”

Kooliõed soovitavad sel korral välisreisid ära jätta ning veeta võimalikult palju aega väljas värske õhu käes,  liikuda ja mängida õuemänge. Paljud huvitegevused ja linnalaagrid ongi just värskes õhus viibimise fookusesse võtnud.

Sportlikud seiklusrajad ja loodusmatk Suhkrumäel

Näiteks avatakse sportliku seiklusmängurajad Pirital, Nõmmel, Lasnamäel, vanalinnas ja Põhja-Tallinnas. Seiklusfirma 360 kraadi tegevjuht Alfred Baskin täpsustas, et linnaosades on virtuaalsed punktid. “Konkreetsesse punkti jõudes avaneb üks sporditeemaline küsimus, vanalinnas kultuuri ja vanalinna-teemalised küsimused. Nendele küsimustele tuleb õiged vastused leida ja punkte koguda.  Saab sellist harivat meelelahutust selle läbi,” lisas Baskin.

Selleks peab mängu juhendi internetist leidma ja laadima alla äpi, sisestama koodi ja saab meelepärasest kohast  mänguga alustada.  Äpi nimi on Loquiz ja juhendi leiab Kultuuri- ja Spordiameti Facebooki lehelt. Äpp on tasuta, mingisugust registreerimist vaja ei ole, kõik on väga lihtsaks tehtud.

Huvikeskus Kullo korraldab lastele looduse- ja keskkonnaõppe teemalise matka, mis toimub Suhkrumäe radadel vahaeaja laupäeval 30. oktoobril.

Huvikeskus Kullo direktori asetäitja Siret Reinaru täpsustas, et kohtutakse kell 12.30 Lauluväljaku mäe väravate juures.

“Matk kestab umbes poolteist tundi ja oodatud on kõik kooliõpilased üle Tallinna. Kindlasti saab palju põnevaid uusi teadmisi. Seda, millised huvitavad ajaloolised kohad Tallinnas on. Võibolla Suhkrumäe nimigi on paljudele uus. Ma arvan, et kõik ei teagi täpselt, kus see asub ja mis see on,” ütles Reinaru.

Allikas Pealinn.ee

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja