Friday , 20 September 2024
lightbulb g78fb3c71d 640

Aab: energia hinnatõusu leevendatakse kahe meetme abil

“Võrguteenuse tasust 50 protsenti plaanime riigi poolt kõigile kodu- ja äritarbijatele kinni maksta. Soodustus kehtiks perioodil oktoober-märts. Soodustuse saamiseks tarbijad omalt poolt täiendavalt midagi ette võtma ei pea. Kui kõik plaanikohaselt läheb, näevad tarbijad soodustust juba novembris laekunud elektriarvel,” lausus riigihalduse minister Jaak Aab, kelle sõnul maksab see meede ligikaudu 88 miljonit eurot.

Kokku plaanib valitsus energia hinnatõusu mõju leevendamiseks kahte meedet.. Esimeseks on elektri võrguteenuse tasu osaline hüvitamine kõigile kodu- ja äritarbijatele ning teiseks meetmeks energiahinna tõusu leevendusmeede vähemkindlustatud leibkondadele, vahendab BNS.



Teine meede puudutab neid peresid, kelle sissetulek jääb alla suhtelise vaesuse piiri. Vähemkindlustatud leibkondadele hüvitatakse tagantjärele alates septembrist kuni maikuuni elektri ja gaasi hinnatõusust 80 protsenti.

Lävend, millest alates hüvitist arvestama hakatakse, on elektri puhul esialgse plaani kohaselt 60 eurot megavatt-tunnist (MWh) ning gaasi puhul 30 eurot megavatt-tunnist. Sarnasel põhimõttel on plaanis hüvitada ka kaugkütte hinnatõus, mille täpsemad tingimused on Aabi sõnul veel töös.

Vähemkindlustatud leibkonna puhul on üksi elava täiskasvanu netosisstuleku piiriks 673 eurot kuus, kahekesi elavate täiskasvanute puhul kokku 1009 eurot kuus ning kahe lapsega pere korral kokku 1413 eurot kuus.



Toetuse saamiseks tuleb toetusele kvalifitseerunud isikutel toetust taotleda läbi elukohajärgse kohaliku omavalitsuse. Täpsemad taotlemise tingimused on koostamisel. Meede maksab ligikaudu 37 miljonit eurot.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja