Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
lapsevanemad

Koroonakriisis töö kaotanute vanemahüvitis ei lange enam märgatavalt.

Koroonakriisis töö kaotanute vanemahüvitis ei lange enam märgatavalt, kui riigikogus esimese lugemise läbinud eelnõu lõpuks seaduseks saab. Uus kord hakkaks kehtima tagasiulatuvalt sellest aastast.

 

Eelmise valitsuse rahvastikuministri Riina Solmani algatatud perehüvitiste seaduse eelnõu eesmärk on vähendada viiruse levikust tingitud töötuse mõju vanemahüvitise suurusele. Tegemist on tähtajalise meetmega, mis kehtiks selle aasta jaanuarist 2023. aasta lõpuni. Praegu teadaolevalt puudutab eelnõu ligi 400 ema.

“Ta puudutab nüüd kriisi ajal töötuna lapsehoolduspuhkusele minevaid vanemaid, et nende vanemahüvitisest jääks töötuna oldud periood välja, sest mitte keegi meist ei tahaks ju jääda koju last kasvatama miinimumpalga eest. See on väga suur vaesusrisk peredele ja see kindlasti mõjutab ka sündimust, mis on meil teadupärast küllaltki madal,” selgitas eelnõu Riina Solman.

 

“Kindlasti see eelnõu võtab riski ja vastutuse selle kriisi eest peredelt ära ja see on see positiivne muudatus, mida see eelnõu teeb. Ehk need pered ei jää kannatama ekstra selle võrra, et meil on selline tervisekriis,” kommenteeris Tallinna ja Harjumaa lasterikaste perede liidu juhatuse liige Karl Laas.

Loe edasi SIIT

Allikas. Err.ee

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer