Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
Viktor Vassiljev 870x522 1
Viktor Vassiljev

Viktor Vassiljev: Inimesed on piirangutest väsinud.

Viktor Vassiljev, Riigikogu liige (Keskerakond)

Inimesed on piirangutest väsinud. Lõunamaisem rahvas pöörab busse kummuli ja lõhub vitriine, eestlane oma vaikses protestivaimus tammub nohisedes Toompea lossi ees, tatsab all-linna, politseibuss venib sabas, ei mingit märulit.

 

Ei kipu jõhker politseiriik koroonareeglite rikkujaid saladuslikku viibimiskohta toimetama ega peredelt lapsi ära võtma, mis sest, et punapõskseid maimukesi kümnete kaupa peibutuseks välja pandud. Laulva revolutsiooni pihuväljaanne, peaministrikandidaat olemas ja kogu võim puukallistajatele. Oleks neil oidu üritus registreerida, oleks asjal isegi jumet, Riigivaba Vabariik MTÜ võiks tegutseda ükskõik mis aadressil, kui naabreid ei häiri.

 

Tegelikult igati õnnestunud performans, hästi organiseeritud, korralikult rahastatud, riigi poolt turvatud. Kuskil peavad inimesed oma hirmud välja elama. Osal inimkonnast on kalduvus paanikale, kusjuures paradoksaalsete reaktsioonidega. Summutamaks hirmu arusaamatute nähtuste ees, nagu haigus ja surm, tekitab inimene endale teise hirmu, talle arusaadava – politseivägivalla, süvariigi, Bilderbergi klubi või maailma valitsevate reptiilide ees. Igaühel oma koll keldris, temale mõistetav. Minule jällegi mitte.

 

Tehke mis tahate, ei oska karta, et lapik maa käib kummuli ja me kukume üle ääre. See, et Toompeal lastakse registreerimata meeleavaldusel toimuda ja K-komando kussutab ullikesi kui hea haldjas, ongi tunnistuseks, et vabadus olemas ja politseiriiki ei ole. Ja koroonavandenõud otsida pole mõtet, seda ka ei ole. On üle maailma levinud nakkushaigus ja kaasnev paanika – igaühel võimete kohaselt, peaministril oma ja kodutul oma. Aga tuhat koroonasse surnud eestlast miitingule ei tule. Rahu nende põrmule.

Allikas. Kesknädal

Vaata ka:

Untitled design 4

Vali üks süda ja loe, millist armastuse sõnumit see endas kannab

Armastus on üks inimkogemuse kõige võimsamaid ja müstilisemaid tundeid. Selles mängus saate valida ühe viiest