Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
171803368 3889452717768585 7460842087333572783 n

VIDEO: Politsei, kui meelavaldus jätkub ka esmaspäeval, suunab politsei inimesi varasemast veelgi rohkem väiksematesse gruppidesse

Võrreldes eilse ja üleeilsega alustas politsei paraku pühapäeval Tallinnas toimuva avaliku koosolekuga seoses rohkem menetlusi ning viis politseijaoskonda 5⃣ inimest.

Põhja prefektuuri kriisistaabi juht Valdo Põder selgitas, et politsei lähtub oma tegevuses  Terviseameti ohuhinnangust nakkuse leviku kohta. Toompeal eraldati veel üks ala, kus kümneliikmeline grupp saaks koosolekut pidada ja ülejäänud inimesed suunati Lossi platsilt kaugemale.

Lossi platsile täna meeleavaldajaid ei tulnud, kuid koguneti Vabaduse platsile. Kogu päeva jooksul suunasime inimesi hajutatuse reeglist kinni pidama. Paraku oli mitmeid juhtumeid, kus politseinikke provotseeriti ja vaieldi nii terviseametnike kui ka politseinike antud juhistele häälekalt vastu.
⚖ Alustasime täna kaks väärteomenetlust inimeste suhtes, kes rikkusid avaliku koosoleku pidamise nõudeid ja tegid üleskutseid koguneda. Lisaks solvas üks mees Vabaduse platsil Terviseameti töötajat ning naine lõi vastu politseitöötaja kaamera objektiivi. Jaoskonda viidi ka inimene, kel olid kaasas politseinikke solvava tekstiga plakatid.
Hulga vestluste kõrval tegi terviseamet päeva jooksul kolm ettekirjutust 2+2 nõude rikkumise kohta, neist ühel juhul ettekirjutust ei täidetud ning sellele inimesele määrati 500 eurot sunniraha.
Kõik juhtunu võinuks jääda olemata, kui avalikul koosolekul oleks korraldaja, kes vastutaks inimeste suunamise ja kõikide turvalisuse tagamise eest. “Kui koos on palju inimesi, kuid pole kedagi, kes inimestega suhtleks ja üritust koordineeriks, võib massikäitumine olla ettearvamatu ja olukord eskaleeruda,” ütles Põder.
👮‍♀ Kui meelavaldus jätkub ka esmaspäeval, suunab politsei inimesi varasemast veelgi rohkem väiksematesse gruppidesse. Siinkohal tuleb meeles pidada, et politsei korraldus on mõeldud täitmiseks.

 

 

Allikas. FB: Põhja prefektuur

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer