Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
ilutulestik

Uut aastat tervitav saluut on iga võrulase enda korraldada

Võru linn on alates 2010. aastast loobunud vana aasta teelesaatmist tähistava saluudi laskmisest ja nii jätkatakse ka tänavu, kirjutab Võrumaa Teataja.

 

Ihu läbistavate mürtsatuste ja sõõrmeisse tungiva väävlihõngu asemel pakub linn võimalust nautida keskväljakut ja linna ehtivaid jõulutulesid. Keskväljakule plaanitud tantsupeo pidi linn viiruseohu tõttu tühistama.

Viimati tellis Võru linn veel krooniajal, 2009. aastal aastavahetuse saluudi 20 000 krooni ehk ligi 1300 euro eest.

 

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Marianne Meti sõnul oli 2010. aastal linna korraldatava saluudi ärajätmisest vabanenud eelarvevahendeid mõistlikum kasutada hädapärasemate tegevuste tarbeks. „Kuna sel ajal oli finantskriis, tuli eelarves teha erinevates valdkondades kärpeid. Aastad on näidanud, et linn pole uue aasta hakul päris tulevärgita kunagi jäänud. Igal aastal leidub ikka hulgaliselt eraisikuid, kes uue aasta auks rakette taevasse lasevad,” mäkis linna kõneisik.

 

Mett lisas, et linnal oli plaanis keskväljakul korraldada vana-aastaõhtu pidu koos tantsuansambliga, kuid arvestades praegust viiruse leviku olukorda otsustati pillerkaar siiski ära jätta.

Kellele keskväljaku tulede imetlemise elamus lahjaks jääb, saab end varustada äkilisema meelelahutusega ning korraldada päris oma 2021. aasta saabumist märkiv püro-show.

Allikas. http://www.bns.ee

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer