Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
Allalaaditud fail 1

Otepää võtab taas vastu talvepealinna tiitli

 

TALLINN, 16. detsember, BNS – Astronoomiline talv saabub 21.detsembril kell 12.02, kuid talvepealinna tiitli pidustused hakkavad Otepääl pihta juba pühapäeval, 20.detsembril.

 

Tulekumas talveõhtul toimub traditsiooniline talvelaat, mis algab Otepää keskväljakul kell 15. Sellel aastal on talvelaadal kohalikud kauplejad. Turul pakutakse käsitöötooteid, riideid, toidukraami ja muud head-paremat. Turulisi ootab Otepää Naisseltsi poolt kuum glögi ja piparkoogid.

 

Keskväljakule kerkib külatänav, kust saab soetada külarahva valmistatud käsitööd ja küpsetisi. Päevakavas on veel Otepää Turismiinfokeskuse avamine, 24. korda Otepää talvepealinnaks kuulutamine ning Otepää Külade Ühenduse poolt valla külade tänamine ja tunnustamine. Külla tuleb ka jõuluvana. Hubast talveõhtut ilmestab Kõrsikute kontsert.

 

„Oleme talvepealinna pidustused korraldanud arvestades COVID-19 leviku piiranguid – kõik üritused toimuvad rangelt vabas õhus ja jälgides Vabariigi valitsuse korraldusi,“ sõnas Otepää vallavanem Jaanus Barkala. „Meie sõbrad teemapealinnadest on saatnud oma virtuaalsed tervitused, mida saab vaadata Otepää valla sotsiaalmeedia kanalitest. Julgemad sõbrad on lubanud ka kohale tulla.“

Talvepealinna avaüritused korraldab Otepää Kultuurikeskused koostöös Otepää Naisseltsi, jõuluvanade ning Otepää vallavalitsusega. Talvepealinna ametlikuks talveraadioks on Sky Plus. Talveraadio edastab infot Otepää lumeolude ja talviste ürituste kohta.

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer