Wednesday , 16 October 2024
Erakorralised uudised
minuaeg.com uudised
www.minuaeg.com

Sotsiaaldemokraadid möödusid Keskerakonnast – kolme erakonna toetus võrdsustunud

Viimased Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstati küsitluse tulemused näitavad, et Keskerakonna toetus on veidi langenud, mis andis võimaluse Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale neist mööduda. Praeguseks on SDE, Keskerakonna ja EKRE toetused peaaegu samal tasemel, näidates kolme erakonna toetajaskonna tasakaalustatust.

Keskerakonna toetuseks oli viimases küsitluses 13 protsenti, võrreldes varasema 13,7 protsendiga. Samal ajal on Sotsiaaldemokraatlik Erakond tõusnud kolmandale kohale 13,6-protsendilise toetusega, mis on veidi suurem kui eelmisel nädalal (13,4 protsenti). EKRE on Keskerakonnale tihedalt kannul 12,8 protsendi suuruse toetusega (nädal varem 12,7 protsenti).

Seega võib öelda, et need kolm erakonda on sisuliselt võrdsed, kuna nende toetuste erinevus jääb alla ühe protsendipunkti. Samal ajal hoiab Isamaa kindlalt esikohta, olles populaarseim partei 29-protsendilise toetusega, mis on võrreldes varasema nädalaga kerkinud (28,2 protsenti). Reformierakond järgneb Isamaale 18,7 protsendiga, mis jäi samaks võrreldes eelmise küsitlusega.

Parlamendiparteidest on väikseima toetusega Eesti 200, kelle toetus on endiselt alla valimiskünnise, olles 4,2 protsenti. Samuti jäävad väljapoole parlamenti Parempoolsed (4,7 protsenti), Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (1,4 protsenti), Rohelised (1,3 protsenti) ja Koos (0,8 protsenti). Muud erakonnad kogusid kokku 0,5 protsenti toetust.

Norstat rõhutab, et tulemuste esitlemisel võetakse arvesse nelja nädala koondtulemusi, mis põhinevad vähemalt 4000 inimesel. Kõige suurema toetusega rühma, nagu Isamaa, puhul on veamäär +/-1,71 protsenti, samas kui väiksemate erakondade puhul, nagu Eesti 200, on veamäär väiksem – näiteks +/-0,76 protsenti.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu tunnistas krimmitatarlaste suurküüditamise genotsiidiks

Riigikogu tegi täna avalduse, millega märgitakse 80 aasta möödumist krimmitatarlaste massiküüditamisest ja tunnistatakse see genotsiidiaktiks.

52778963883 ba882ef7cf c

Pikalt toiminud ja uued online kasiinod – mis on nende erinevused?

Online kasiinode maailm on pidevas muutumises, pakkudes mängijatele aina uuenduslikumaid lahendusi. Kui varasemalt olid kasiinod