Friday , 11 October 2024
Erakorralised uudised
Blue Breaking News YouTube Channel Art
www.minuaeg.com

Üheteistkümnes üle-eestiline avatud talude päev toimub 12.–13. juulini 2025

Populaarsel kogupereüritusel ootavad külla sajad talud ja maaettevõtted üle Eesti. Tutvustatakse toidutootmist ja maaelu, aga pakutakse ka süüa ning põnevaid tegevusi kogu perele.

Sel suvel osales rekordiliselt 358 talu ning taludesse tehti ka rekordarv külastusi – ligi 310 000. „Eesti maaelu on meie kõigi tagala, meie toitja. Avatud talude päeval osalejate suur arv on tunnustus kõigile maaelu hoidjatele. Rekordite püüdmine ei ole ürituse eesmärk, ent need kinnitavad, et peame jätkama. Seda ka hea meelega teeme,“ rääkis regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman.

Avatud talude päev on oodatud sündmus ka taludele endile. „Kokku on kümne aasta jooksul oma uksed külalistele avanud rohkem kui 900 talu ja maaettevõtet ning viimastel aastatel on külastajatel olnud võimalus valida üle 350 koha vahel üle Eesti. Seega on tegemist talude seas väga oodatud sündmusega, mida soovitakse oma kalendritesse kirja panna nii vara kui võimalik,” ütles Maaelu Teadmuskeskuse maaeluvõrgustiku teenistuse juhataja Reve Lambur.

Avatud talude päeva korraldab Regionaal- ja Põllumajandusministeerium koostöös Maaelu Teadmuskeskusega. Teabe talude registreerimisest ja muu täpsema info avaldame 2025. aasta alguses.

Kontakt

Heili Sõrmus, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik, heili.sormus@agri.ee, 56228240

Vaata ka:

paastekorraldajad

Häirekeskus otsib uusi päästekorraldajaid

Häirekeskus otsib 12 tulevast päästekorraldajat, kes alustavad õpet Sisekaitseakadeemias 2025. aasta jaanuarist. Peale 10 kuud

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sissesõit Puhu ristist Põltsamaale on kuni 28. oktoobrini ehitustööde tõttu suletud

16. septembril suleti Jõgeva maakonnas Jõgeva–Põltsamaa tee 25 km teelõik remondi tõttu, mille lõpetamine oli