Wednesday , 9 October 2024
Erakorralised uudised
Finantsinspektsiooni scaled

Finantsinspektsioon uuendas kliendikaebuste menetlemise nõudeid

Finantsinspektsioon uuendas soovituslikku  juhendit „Nõuded kliendikaebuste menetlemisele“ ning kehtestas selle muu hulgas ka krediidiinkassodele.

Kõnealune juhend kehtib kõikidele Finantsinspektsiooni järelevalve alla kuuluvatele subjektidele. Uuendamise peapõhjuseks oli 14. juulil jõustunud krediidiinkassode ja -ostjate seadus, mille järgi lahendatakse krediidisaajate kaebusi just Finantsinspektsiooni selleks koostatud juhendi eeskujul. Selline õigus ja kohustus tuleb Finantsinspektsioonile kui Euroopa Liidu liikmesriigi pädevale järelevalveasutusele Euroopa Liidu ja Nõukogu (EL)  direktiivist.

Juhend selgitab järelevalvesubjektidele õigusaktidest tulenevaid nõudeid ja suunab neid kaebusi menetlema läbipaistvalt, efektiivselt ja süsteemselt. Kaebuste menetlemise protsessist saadava informatsiooni abil on võimalik parendada ja täiustada järelevalvesubjekti siseselt nii teenuseid, tooteid kui ka sise-eeskirju. Samuti vähendada järelevalvesubjekti riske ning tõsta teeninduse kvaliteeti, mis toob kokkuvõttes kasu nii järelevalvesubjektile endale kui tema klientidele.

Vaata ka:

horoskoop

3 sodiaagimärki, kelle unistused täituvad 10. oktoobril 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill): Jäära energilisus ja ambitsioonikus võivad viia oluliste edusammudeni. Täna

kelly sikkema E8H76nY1v6Q unsplash

Uuringud on näidanud, et teatud naiste omaduste ja käitumismustritega abielluvad mehed võivad tõenäolisemalt lahutada. Siin on mõned omadused, mis on seotud suurema lahutuse riskiga:

Vähenenud emotsionaalne intelligentsus: Naised, kes ei suuda oma emotsioone tõhusalt väljendada või teiste tundeid mõista,