Wednesday , 9 October 2024
Erakorralised uudised
minuaeg.com uudised
www.minuaeg.com

Kalurid saavad taotleda toetust säästlikumate ja keskkonnasõbralike laevamootorite ostuks

Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman allkirjastas Euroopa Merendus-, Kalandus- ja Vesiviljelusfondi meetme määruse, millega avaneb Eesti ranna- ja siseveekaluritel võimalus taotleda toetust kalalaevade mootorite vahetamiseks uute, vähem kütust tarbivate ja keskkonnasäästlikumate vastu. Kokku on meetme eelarve 400 000 eurot.

Toetusmeetme eesmärk on vähendada ranna- ja siseveepüügil kasutatavate kalalaevade kütusekulu ja CO2‑heiteid ning suurendada energiatõhusust kalalaeva käitamisel.

„Meetme majanduslik mõju avaldub eelkõige selles, et säästlikumate mootorite kasutuselevõtmine vähendab kutseliste kalurite kulutusi mootorikütustele, mis on üks olulisemaid kululiike kalanduses. See omakorda aitab suurendada ranna- ja siseveepüügi kasumlikkust,“ rääkis Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kalanduspoliitika osakonna nõunik Margus Medell.

Uute mootorite paigaldamine tagab, et oluline investeering kalapüügiga jätkamiseks ei jääks tegemata. „Lisaks olulistele keskkonnakaitselistele eesmärkidele on toetusmeetmel ulatuslik mõju ka maapiirkonade arendamisele. Valdav osa Eesti ranna- ja siseveekaluritest tegutseb maapiirkonades ning iga toetus aitab parandada maapiirkonade ettevõtjate konkurentisvõimet ja toimetulekut,“ ütles minister Piret Hartman.

Regionaal- ja põllumajandusministri allkirjastatud määrus võimaldab avada Euroopa Merendus-, Kalandus- ja Vesiviljelusfondi meetme „Perioodi 2021–2027 ranna- ja sisevete kalalaeva energiatõhususe parendamise toetus“ esimesi projektitaotlusvoore juba järgmise aasta alguses.

Vaata ka:

horoscope 2

Kellel tuleb tähemärkidest neljapäev 10.10.2024 hea päev ja kellel halb päev? Uuri järgi!

Halb päev Skorpion – Skorpionide jaoks võib täna esineda emotsionaalset stressi ja konflikte. Oluline on

alejandro garay 1RxbuMvugxk unsplash

Loto Horoskoop Neljapäev, 10. Oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill)Tänane päev toob sulle palju energiat ja entusiasmia, mis võib