Tuesday , 8 October 2024
Erakorralised uudised
minuaeg.com uudised
www.minuaeg.com

Majanduskomisjon: laste ja puudega inimeste bussisõitude eest maksku riik

Majanduskomisjon saatis suurde saali esimesele lugemisele seaduseelnõu, mis kaotab seni kommertsbussifirmadele kehtinud kohustuse vedada eelkooliealisi lapsi ja puudega inimesi tasuta, saamata selle eest hüvitist.

Majanduskomisjoni esimees Jaak Aab sõnas, et ettevõtjalt tasuta teenuse nõudmine ei ole õiglane. „Lahendame ebaõiglase olukorra ja loodame, et see toob leevendust bussivedajatele, annab neile võimaluse liine paremini teenindada ning inimesed saavad tänu sellele ka paremini ühest kohast teise liikuda,“ sõnas Aab.

Euroopa Kohus leidis, et vastavalt Euroopa Liidu määrusele tuleb ettevõtjatele hüvitada kohustusest tulenevad kulud, mida seni Eestis kommertsbussiliinide vedajatele ei hüvitatud. Seadusesse lisatakse kohustus maksta kommertsvedajatele toetust tasuta sõidu õigusega reisijate vedamise eest ministri määruses sätestatud korras, mis sisaldab hüvitise arvutamise põhimõtteid, toetuse taotlemiseks esitatavate andmete loetelu ning toetuse maksmise ja toetuse tagasimaksmise korda. Muudatus puudutab 19 kommertsvedajat, kellele on 15. juuli seisuga väljastanud 127 liiniluba. Eelnõu järgi võib see riigile maksma minna hinnanguliselt 600 000 eurot aastas.

Istungil osales regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman.

Majanduskomisjon otsustas saata ühistranspordiseaduse muutmise seaduse eelnõu (499 SE) Riigikogu täiskogusse esimesele lugemisele 14. oktoobril ettepanekuga esimene lugemine lõpetada.

Vaata ka:

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Kolmapäev, 9. oktoober 2024

Täna on aeg keskenduda tasakaalu leidmisele oma elus. Võid tunda vajadust rahuneda, võtta aeg maha

ingel

Ingli Sõnum: Kolmapäev 9 oktoober 2024

äna annavad inglid sulle kindla märguande, et oled oma eluteel olulises punktis, kus tasub pöörata