Tuesday , 8 October 2024
Erakorralised uudised
euro

Inimesed kautasid netikelmidele väga suuru summasi

Ida prefektuuri ööpäevainfo

Ida-Virumaa

Kelmused

Politsei sai teate, et oktoobri alguses helistas ühele Ida-Virumaa elanikule, 66aastasele mehele kelm, kes esitles end Pensioniameti töötajana. Kelm küsis erinevateks toiminguteks mehe isikukoodi ning palus sisestada Smart ID PIN-koodi. Hetk hiljem helistas kannatanule järgmine kelm, kes esitles end Swedbanki turvaosakonna töötajana väites, et petturid üritavad mehe kontolt raha kätte saada ja taotlesid tema nimele laenu. Mehe konto kaitsmiseks paluti tal korduvalt sisestada Smart ID PIN-koode, millega tegelikult võeti tema nimele mitmeid laenusid, mis kanti üle teistele kontodele. Kahju on 16 360 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

7. oktoobril helistas Ida-Virumaa elanikule, 75aastasele prouale kelm, kes esitles end Tele2 töötajana. Lepingu pikendamiseks küsis ta proua isikukoodi. Peagi helistas kannatanule järgmine kelm, kes esitles end Swedbanki turvaosakonna töötajana ning väitis, et kelmid püüavad proua kontolt raha kätte saada. Proua pidi konto kaitseks korduvalt sisestama Smart ID PIN-koode, mille käigus võeti tegelikult tema nimele laenusid, mis kanti üle võõrastele kontodele. Kahju on umbes 16 000 eurot. Politsei tuvastab kuriteo kõiki üksikasju kriminaalmenetluses.

Valeraha teated

Politsei sai teate, et Narvas Tallinna maanteel tanklast ja toidukauplusest avastati võltsimistunnustega 2-eurosed mündid. Mõlemad mündid saadeti nende päritolu tuvastamiseks ekspertiisi. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et septembri lõpus lõi 60-aastane mees Rakvere linnas korteris oma endist elukaaslast. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

Vargus

Septembri lõpus avastati, et Rakveres Kütuse tänaval seisnud veomasinast on varastatud kaks akut. Kahju on 500 eurot.

Vaata ka:

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Kolmapäev, 9. oktoober 2024

Täna on aeg keskenduda tasakaalu leidmisele oma elus. Võid tunda vajadust rahuneda, võtta aeg maha

ingel

Ingli Sõnum: Kolmapäev 9 oktoober 2024

äna annavad inglid sulle kindla märguande, et oled oma eluteel olulises punktis, kus tasub pöörata