Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
heike mintel 4vzfUNqi7h4 unsplash

Riigikohtu otsus: Vanemapuhkuse periood arvestatakse väljateenitud aastate pensionistaaži hulka

Riigikohus otsustas mitte menetleda sotsiaalkindlustusameti kassatsioonkaebust, mis tähendab, et Tallinna ringkonnakohtu otsus vanemapuhkuse aja arvestamise kohta väljateenitud aastate pensionistaaži hulka jäi jõusse.

Tallinna ringkonnakohus kinnitas oma otsusega Tallinna halduskohtu varasemat seisukohta väljateenitud aastate pensionistaaži osas.

Vaidluse keskmes oli küsimus, kas vanemapuhkusel oldud perioodi saab arvestada väljateenitud aastate pensionistaaži hulka.

Sotsiaalkindlustusamet väitis, et vanemapuhkusel oldud aeg tuleks staaži arvestusest välja jätta, kuna sellel perioodil ei tehtud tööd, mis annaks õiguse väljateenitud aastate pensionile.

Ringkonnakohus nõustus halduskohtu otsusega, et vanemapuhkust tuleb käsitleda samaväärselt teiste puhkuseliikidega, näiteks ajutise töövõimetuse perioodidega, mis arvestatakse väljateenitud aastate pensionistaaži hulka.

Ringkonnakohus leidis, et töösuhe kestab ka vanemapuhkuse ajal, mistõttu pole alust jätta seda perioodi väljateenitud aastate pensionistaaži arvestusest välja.

Vaata ka:

bdf907a6 a7e2 40cd 9a2e 7a62fa8a686b

Kellel tuleb tähemärkidest Laupäev 21.09.2024 hea päev ja kellel halb päev? Uuri järgi!

Siin on ülevaade, kellel tuleb 21. septembril 2024 hea päev ja kellel halb päev: Jäär

ennustus horoskoop tarokaart minuaeg.com

5 sodiaagimärki, kelle suhted paranevad Laupäev 21 septembril 2024

sodiaagimärk 1. Vähk (21. juuni – 22. juuli) Vähk, täna tunnete emotsionaalset lähedust ja soojust