Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
Andre Pung

Eesti uus suursaadik Taanis Andre Pung andis üle volikirja

Eile, 19. septembril andis uus Eesti suursaadik Taanis Andre Pung üle volikirja Taani kuningale Tema Majesteet Frederik X-le.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses rääkisid Tema Majesteet ja suursaadik Pung Eesti ja Taani kahepoolsetest suhetest, koostööst Põhjala-Balti riikide vahel ja ka Ukraina toetamisest käimasolevas agressioonisõjas. „Nii Eesti kui ka Taani on rahvaarvu arvestades suurimad panustajad Ukraina kaitsevõime tugevdamisse ja peame tegema kõik endast oleneva, et veenda ka teisi samameelseid riike veelgi enam Ukrainat toetama,“ ütles suursaadik Pung.

Tema Majesteet ja suursaadik Pung arutasid ka kahe riigi majanduskoostööd keskkonnasäästlike tehnoloogiate arendamisel ja kasutamisel, milles Taani on üks eesrindlikemaid riike maailmas. Samuti räägiti võimalustest teaduskoostööks ja koostööks kaitsetööstuse ettevõtete vahel. Suursaadik Pung edastas ka Tema Majesteet Frederix X-le kutse Eesti külastamiseks.

Järgmisel aastal on Taani Põhjala-Balti riikide koostööformaadi eesistuja, alustab tööd ÜRO Julgeolekunõukogu valitud liikmena ning aasta teises pooles on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik.

Andre Pung oli välisministeeriumi Euroopa osakonna Lääne-Euroopa büroo direktor. Varem on ta töötanud suursaadikuna ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis, suursaadikuna Iirimaal, peakonsulina Peterburis ja majandusametnikuna Riias. Pung on töötanud ka välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektorina. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli mehhaanikateaduskonna.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud