Friday , 20 September 2024
MG 5770 850x560 1

Riik kaotab töötutoetuse: Uus töötushüvitiste süsteem toob muutused

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandus- ja tööstusministri ettepaneku töötushüvitiste süsteemi muutmiseks, mille eesmärk on lihtsustada ja õiglasemaks muuta toetuste andmise protsessi.

Praegu kehtiv töötutoetuse ja töötuskindlustuse segaskeem asendatakse edaspidi ühe ühtse töötuskindlustusskeemiga. Uue eelnõu kohaselt luuakse olemasoleva töötuskindlustushüvitise kõrvale uus baasmääras töötuskindlustushüvitis, samas kaob senine töötutoetus.

Majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo (RE) märkis: „Tänane töötushüvitiste süsteem on loodud üle 20 aasta tagasi ning ei vasta enam praegustele vajadustele ja eesmärkidele. Töötu toetus täidab osaliselt ka toimetulekutoetuse funktsiooni, mistõttu on mõistlik vältida dubleerivaid toetusi.”

Riik loobub töötutoetuse maksmisest. Kuidas saavad töötud edaspidi rahalist toetust? Valitsus andis roheline tuli töötushüvitiste süsteemi muutmisele, mille tulemusena kaob töötutoetus ja asendatakse täiesti uue süsteemiga. Ärileht avaldab 12.08.2024 ilmunud artikli uuesti, et selgitada, kuidas uus süsteem töötutele raha maksma hakkab.

Alates 1. jaanuarist 2026 kehtib ainult üks töötuskindlustusskeem, kus töötutoetuse ja töötuskindlustuse segaskeem asendatakse uue baasmääras töötuskindlustushüvitisega.

Vaata ka:

Ukraina

EL annab Ukrainale makromajandusliku finantsabi raames laenu kiireloomuliste eelarvevajaduste katmiseks

Euroopa Komisjon tegi täna ettepaneku anda Ukrainale ulatuslikku finantsabi, mis koosneb kuni 45 miljardi euro

Arles

Politsei otsib Mustvee vallas kadunud Arlest

Politsei palub abi selgitamaks 33-aastase Arlese asukohta, kes lahkus Mustvee vallas Voore külas oma kodust