Friday , 20 September 2024
ark

Tänasest on kasutusel uued B-kategooria teooriaeksami küsimused

Transpordiamet uuendas ja kaasajastas liiklusteooriaeksami küsimusi. Kui rasketehnika teooriaeksamitel on uued küsimused kasutusel juba 12. septembrist, siis B-kategooria teooriaeksamitel saab uusi küsimusi lahendada alates tänasest, 19. septembrist. A-kategooria liiklusteooriaeksamitel on plaanis uued küsimused kasutusele võtta alates 30. septembrist.

Küsimuste uuendamise eesmärk oli eeskätt neid kaasajastada ning muuta kategooriate põhisemaks.

„Soovime, et uuendatud küsimused ja visuaalid vastaksid rohkem reaalsetele liiklusolukordadele ning oleksid eksami sooritajatele selgelt arusaadavad,” ütles Transpordiameti sõidukite juhtimisõiguse osakonna juhataja Ave Smirnov. „Eksamiküsimuste raskusaste ei ole muutunud ning eksami edukaks sooritamiseks on kõige olulisem ikka õppida enne eksamile minekut ning liiklemiseks vajalikud reeglid endale selgeks teha.”

Nii teooriaeksamite küsimuste arv kui ka küsimuste juures olevate visuaalide arv on kasvanud. Visuaalide värvilahenduste valimisel on arvestatud isikutega, kellel on raskusi teatud värvide eristamisega. Sellel eesmärgil on visuaalidel markeeritud ka eksamisõidukid.

Tööd teooriaeksami küsimuste kategooriate põhisemaks muutmisega veel jätkuvad. Plaanis on muuta ka üldiseid liiklusreegleid puudutavate küsimuste visuaale sobivaks erinevatele kategooriatele. Näiteks üks ja sama liiklussituatsioon: B-kategooria teooriaeksami puhul on liiklussituatsioonis kujutatud sõiduauto ja C-kategooria teooriaeksami puhul on liiklussituatsioonis kujutatud veoauto.

Teooriaeksam ise ei ole keerulisemaks muutunud. Küsimused põhinevad juba kehtival õigusruumil, mis küsimuste uuendamise eel ega tagajärjel ei ole muutunud.  Teooriaeksami kord ei ole samuti muutunud  – kehtima jäid senised kriteeriumid (aeg, iga kategooria testi küsimuste arv jne).

Vaata ka:

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Reede 20 september 2024

Üldine energia: Täna on uute alguste päev. Universum toetab muutusi ja annab sulle hoogu, et