Friday , 20 September 2024
Blue Breaking News YouTube Channel Art
www.minuaeg.com

Välisminister Tsahkna Klooga massimõrva aastapäeval: viha ja sallimatuse vastu tuleb järjepidevalt võidelda

Täna, 19. septembril möödub 80 aastat Klooga massimõrvast. Välisminister Margus Tsahkna sõnul on kasvavate vastuolude ajastul oluline tegutseda selle nimel, et äärmuslus ei tõstaks pead ja holokausti õudused eales ei korduks.

„Julma ja ebainimliku natsiideoloogia tõttu mõrvas Natsi-Saksamaa üle kogu Euroopa süstemaatiliselt miljoneid süütuid juute,“ ütles välisminister Margus Tsahkna. „Kahjuks jõudsid need õudused Saksa okupatsioonivõimude tõttu ka Eesti territooriumile.“

Välisministri sõnul peame püsima valvsad, sest mitmel pool maailmas võib näha äärmusluse kasvu. „Inimkonna ajaloos toimunud koledused tuleb meeles hoida ja takistada nende kordumist,“ rõhutas ta ja lisas, et selleks on oluline rahvusvahelises koostöös järjepidevalt võidelda antisemitismi, rassismi, ksenofoobia ja usulise sallimatuse vastu. „Viha, diskrimineerimise ja sallimatuse õhutamisel ei tohi olla meie ühiskondades kohta.“

Tsahkna sõnul on võtmetähtsusega ka holokausti mälestamine ja uurimine.

19. septembril 1994. aastal pandi Kloogal toime massimõrv, kui seal tapeti enam kui 2000 Leedust ja Lätist sinna toodud juuti.

Täna algusega kell 11.15 toimub Kloogal Holokausti Mälestamise Rahvusvahelise Ühenduse Eesti delegatsiooni ja Eesti Juudi Kogukonna juhtimisel ning president Alar Karise osavõtul mälestuskogunemine Klooga massimõrva 80. aastapäeva puhul.

Vaata ka:

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Reede 20 september 2024

Üldine energia: Täna on uute alguste päev. Universum toetab muutusi ja annab sulle hoogu, et