Thursday , 19 September 2024
54003981753 f33ca0c758 c

Välisminister Tsahkna kohtumisel ÜRO pagulaste ülemvolinikule: humanitaarolukord Ukrainas peab jätkuvalt olema tähelepanu keskmes

Täna, 18. septembril kohtus välisminister Margus Tsahkna Tallinnas ÜRO pagulaste ülemvoliniku Filippo Grandiga, kellega arutati peaasjalikult kahepoolse koostöö edendamist, sealhulgas Ukrainas, ning laiemalt rahvusvahelist humanitaarolukorda.

Välisminister Tsahkna rõhutas kohtumisel Ukraina jätkuva toetuse vajalikkust maailma aina keerulisema humanitaarolukorra taustal. „Venemaa jätkab iga päev Ukraina tsiviiltaristu hävitamist. Kuivõrd Venemaa on hävitanud üle 80% Ukraina energiataristust, peame talveks valmistumisel aitama Ukrainat elektritaristu taastamise ning laiemalt humanitaardemineerimise ja sõja tagajärgedega toimetulemisega,“ ütles Tsahkna.

Kõneldes humanitaarabi andmisest nii Ukrainas kui ka teistes konfliktipiirkondades, rõhutas Tsahkna, et Eesti jätkab globaalse humanitaardoonorina panustamist. „Eesti on võtnud vastu üle 30 000 Ukraina sõjapõgeniku, toetanud põgenikke hariduse ja tööle asumisega. Samuti on Eesti olnud oluline partner humanitaarpõhimõtete kaitsmisel,“ lisas ta. ÜRO pagulaste ülemvolinik Grandi tänas omakorda Eestit Ukraina jätkuva aitamise ning humanitaarabi eest.

Laua taga toodi esile hea koostöö Eesti ja ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti (UNHCR) vahel. Lisaks aastatepikkusele heale koostööle arutati võimalusi Eesti ja UNHCR vahelise partnerluse tugevdamiseks ning ühistegevuste laiendamiseks eelkõige Ukrainas, aga ka digivaldkonnas.

Tegemist oli ülemvoliniku esimese visiidiga Eestisse.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane