Thursday , 19 September 2024
54003961918 9d72bb9edd c

Läänemere Hüdrograafiakomisjoni kohtumine keskendub uue põlvkonna hüdrograafiliste toodete avaldamise ettevalmistustele

18.–19. septembril toimub Transpordiameti eestvedamisel Tallinnas Läänemere Hüdrograafiakomisjoni 29. kohtumine (BSHC29).

„Tänavu on komisjoni eesistujaks Eesti ning olulisim kohtumise teema on Läänemereriikide ettevalmistused uue põlvkonna hüdrograafilise mudeli S-100 toodete harmoniseeritud koostamiseks ja avaldamiseks,“ lausus Transpordiameti kartograafiaosakonna juhataja Olavi Heinlo.

Ta lisas, et koostöö eesmärk on tagada Läänemere riikide seas ühtsed hüdrograafilised praktikad ja harmoniseeritud navigatsiooniteabe sisu veeliikluse ohutuse tagamiseks.

Kohtumistel osalevad Läänemereriikide hüdrograafiateenistuste esindajad (va Venemaa), vaatlejad USA-st ja Suurbritanniast ning Rahvusvahelise hüdrograafiaorganisatsiooni (IHO) peasekretär.

BSHC kohtumine toimub kord aastas ning kõik riigid esitavad oma hüdrograafiliste tegevuste raporti, et leida parimaid praktikaid. Vaadatakse üle komisjoni töögruppide tegevused ja antakse töögruppidele juhised edasiseks tegevuseks piirkonna hüdrograafia valdkonna arendamiseks.

Komisjoni kohtumisele eelneb 17. septembril Baltic Sea eNav EU INTEREG projekti kohtumine, kus läänmereriikide hüdrograafia- ja kartograafiaspetsialistid selgitavad uue põlvkonna elektrooniliste navigatsioonikaartide (S-101) ja  merepõhja batümeetrilise profiili (S-102) andmestike harmoniseerimise vajadusi Läänemerel.

BSHC on Rahvusvahelise hüdrograafiaorganisatsiooni (IHO) regionaalne üksus, mis koordineerib regiooni tehnilist koostööd, hüdrograafilisi mõõdistuste teostamist, kartograafiliste toodete koostamist ning navigatsioonihoiatuste ja publikatsioonide koordineeritud avaldamist.

Vaata ka:

unnamed 1

Pühapäeval heisatakse Eesti lipud vastupanuvõitluse meenutamiseks

Valitsus otsustas tänasel väljasõiduistungil Põgari-Sassil kehtestada vastupanuvõitluse päeva erakorraliseks lipupäevaks. Lippude heiskamisega meenutame Eesti elanike

Otseylekanded Riigikogu istungisaalis tunnuspilt

Lapsetoetuse ja koolilõuna toetuse tõstmise eelnõud langesid Riigikogu menetlusest välja

Tänasel Riigikogu istungil langes menetlusest välja perehüvitiste seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega on plaanis tõsta