Thursday , 19 September 2024
Blue Breaking News YouTube Channel Art
www.minuaeg.com

Norstati uuring: Isamaa jätkab liidripositsioonil, SDE ja EKRE kaotavad toetust

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus on viimase kolme nädalaga langenud üle kolme protsendipunkti. Samuti kaotas toetust EKRE, mille toetus on nüüd võrdne Keskerakonnaga, mis on muutmas oma suunda konservatiivsemaks.

Viimase uuringu kohaselt toetab Isamaad 28,3%, Reformierakonda 19,6% ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 14,5% valimisõiguslikest kodanikest.

Esikohal oleva Isamaa ja teisel kohal asuva Reformierakonna toetus ei muutunud märkimisväärselt võrreldes eelneva nädalaga. Kolmandal positsioonil oleva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus on viimase kolme nädala jooksul vähenenud 3,2 protsendipunkti võrra.

EKRE ja Keskerakonna toetus on mõlemal 12,2%. EKRE kaotas nädalaga ühe protsendipunkti ning nüüd on nende reiting Keskerakonnaga võrdne. Parlamendierakondadest on madalaim toetus Eesti 200-l, kes kogus 4% toetust.

Eesti 200-st möödus erakond Parempoolsed, mille toetus on 4,4%.

Uut erakonda Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid toetas 1,9% vastanutest, samas kui Eestimaa Rohelised ja erakond Koos mõlemad said 1,2% toetust. Ülejäänud erakonnad kogusid kokku 0,5% toetust.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 38,1%, samal ajal kui opositsioonierakondade toetus on 52,7%.

Viimased tulemused põhinevad küsitlusperioodil 19. augustist kuni 14. septembrini ja küsitluses osales kokku 4002 valimisõiguslikku Eesti kodanikku.

Kui riigikogu valimised toimuksid praegu, saaks Norstati küsitluse järgi Isamaa riigikogus 35 kohta, Reformierakond 23 kohta, SDE 16 kohta, Keskerakond 14 ja EKRE 13 kohta.

Vaata ka:

unnamed 1

Pühapäeval heisatakse Eesti lipud vastupanuvõitluse meenutamiseks

Valitsus otsustas tänasel väljasõiduistungil Põgari-Sassil kehtestada vastupanuvõitluse päeva erakorraliseks lipupäevaks. Lippude heiskamisega meenutame Eesti elanike

minuaeg.com uudised

Eesti ja Läti välisministeeriumite juhtkondade strateegilisel seminari fookuses olid ühised välispoliitilised eesmärgid

17.–18. septembril osalesid välisminister Margus Tsahkna ning välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov Eesti ja Läti välisministeeriumite