Friday , 20 September 2024
Kohtumine Hans Klugega2

Välisministeeriumis arutati koos Maailma Terviseorganisatsiooniga Ukraina tervishoiusüsteemi ülesehitamist

Täna, 17. septembril kohtusid välisminister Margus Tsahkna ja terviseminister Riina Sikkut Tallinnas Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa piirkonna direktori dr Hans Klugega, kellega arutati Venemaa agressiooni tõttu kannatada saanud Ukraina tervishoiusüsteemi ja -taristu ülesehitamist.

Välisminister Tsahkna tunnustas WHO-d nende rolli eest Ukraina abistamisel täiemahulise sõja ajal.

„Venemaa agressioonil on olnud määratu mõju Ukraina tervishoiutaristule ning miljonite ukrainlaste füüsilisele ja vaimsele tervisele,“ ütles Tsahkna. „Juulis vapustas kogu maailma Venemaa õhurünnak Ohmatdõ lastehaiglale, ent see on vaid üks näide agressiooni hävitustööst Ukraina tervishoiusektori vastu.“

Tsahkna sõnul on Eesti pühendunud Ukraina tervishoiusektori ülesehitamisele ja moodsa rehabilitatsioonisüsteemi arendamisele. Arvestades Ukraina vajadusi, peab see jääma ka WHO pikaajaliseks prioriteediks.

Terviseminister Riina Sikkut ütles kohtumisel, et WHO toetatud Eesti tervishoiutöötajate hiljutine õppereis Ukrainasse andis väärtuslikke kogemusi ja selge ülevaate Ukraina tervishoiusüsteemi väljakutsetest.

„WHO Ukraina esindus on stabiilne, usaldusväärne ja hinnatud partner. Nende kaasabil oleme nüüd rohkem kriisiks valmis,“ sõnas Sikkut. „Võtsime õppereisilt kaasa ka parema tunnetuse, mida Ukraina vajab ja kuidas aidata Ukraina tervishoidu senisest tõhusamalt.“

Vaata ka:

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Reede 20 september 2024

Üldine energia: Täna on uute alguste päev. Universum toetab muutusi ja annab sulle hoogu, et