Thursday , 19 September 2024
aFEP 4102

Hussar ja Mihkelson rääkisid Serbia välisministriga Ukraina toetamise tähtsusest

Riigikogu esimees Lauri Hussar ja väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson arutasid täna Serbia välisministri Marko Ðjurićiga Euroopa Liidu laienemisega seotud teemasid ning rõhutasid Ukraina igakülgse toetamise tähtsust.

Hussar ütles kohtumisel, et Eesti on olnud ja jääb ELi laienemispoliitika kindlaks toetajaks. „Oleme valmis jagama Serbiale oma kogemusi ELi integratsiooni- ja reformiprotsessis ning jätkama koostööd e-valitsemise ja küberjulgeoleku valdkonnas,“ ütles ta.

Rääkides Venemaa agressioonisõjast Ukrainas, avaldas Hussar muret olukorra pärast Ukrainas ning rõhutas Ukraina jätkuva toetamise vajadust. „Peame toetama Ukrainat kuni võiduni, sest nad ei võitle lahinguväljal mitte ainult enda vabaduse, vaid kogu demokraatliku maailma eest,“ ütles ta.

Venemaa Ukraina-vastane agressioonisõda ja Ukraina toetamine oli peateemana arutlusel ka Serbia välisministri kohtumisel Riigikogu väliskomisjoniga.

Väliskomisjoni esimees märkis kohtumisel samuti, et Ukraina vajab võitluses Venemaaga igakülgset toetust, kuid tema sõnul tähendab see lisaks sõjalise ja humanitaarabi andmisele ka Venemaa-vastaste sanktsioonide kehtestamist ja tugevdamist. „Ukraina võidule ei ole alternatiivi, sest Venemaa edu ei tähendaks katastroofi mitte üksnes Ukrainale, vaid kogu Euroopa julgeolekuarhitektuurile. Need riigid, kes soovivad saada ELi liikmeks, peavad aru saama, et on ülioluline kaitsta meie ühiseid huvisid ja väärtusi,“ ütles Mihkelson.

Foto (autor: Erik Peinar / Riigikogu Kantselei)

Vaata ka:

Argo Tali

Lääne prefektuuri asub uuest aastast juhtima Argo Tali

Kolmapäeval, 18. septembril kiitis siseminister Lauri Läänemets heaks Argo Tali kandidatuuri asuda juhtima Lääne prefektuuri

iStock 1764507539

Ravimitega reisimine: miks tuleb ravimid kaasa võtta originaalpakendis?

Tänapäeval reisib üha rohkem inimesi välismaale – puhkusereisile,  tööasjus või muudel põhjustel ja tihti võetakse