Thursday , 19 September 2024
Akud

Elektritõukerataste akud tekitasid taas tulekahju

16. septembri varahommikul kell 04.48 teavitati häirekeskust, et Pärnus Härma tänaval põleb laoboks, milles sees on tõukerataste akud. Päästjate saabumise ajaks põles üks laoruumi nurk, kus akud asusid. Päästjad kustutasid põlengu ning viisid põlenud akud ruumidest välja.

Põleng toimus ettevõtte laoruumis, kus käsitletakse elektriliste tõukerataste akusid. Lääne päästekeskuse tulekahjude menetleja Raido Metsa sõnul toimub laoruumis igapäevaselt akude ülevaatus ning tehakse ka pisemaid parandustöid. „Tegemist on paraku kõige ebastabiilsema ja ettearvamatu kogumiga.

Ruumis ladustatakse tööprotsessi ajal suurel hulgal akusid kastides ning üldjuhul saadetakse mittekõlblikud akud jäätmejääma või tõstetakse ruumist õue. Sellel korral jäi see mingil põhjusel tegemata,“ selgitas Mets.  Kiire reageerimise tõttu tuli kõrval paiknevatele akukastidele ei levinud. Lisaks täitis oma eesmärgi bokside vaheline tuletõkkesektsioon, mis ei lasknud tulel edasi kõrvalruumidesse minna. „Tegemist on uuema hoonega, kus on olemas kõik nõutavad tuleohutuspaigaldised. Tulekahju tõttu sai ruum paraku ulatuslikke suitsu-ja tahmakahjustusi ning välisseina paneelid paindusid kuumusest läbi.“

Menetleja nendib, et nii nagu ettevõtetes on äärmiselt oluline jälgida akude ohutust ka kodus. „Kindlasti ei tohiks kodus ladustada erinevaid akusid, mis on saanud viga või on muul põhjusel kasutamiskõlbmatud. Nende koht ei ole kodus vaid tuleks esimesel võimalusel viia jäätmejaama.“  Kui akusid ei ole koheselt võimalik utiliseerida, siis võiks neid ajutiselt hoiustada väljaspool hoonet selleks sobivas mittepõlevast materjalist ja suletud mahutis, mis oleks kaitstud ka ilmastikumõjude eest.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane