Thursday , 19 September 2024
woman 4620433 1920

5 märki varjatud nartsissistlikust kuritarvitamisest teie suhetes

Varjatud nartsissistlik kuritarvitamine on peen ja sageli raske märgata, kuna see ei pruugi olla nii ilmne kui teiste vormide emotsionaalne või füüsiline väärkohtlemine. Siin on viis olulist märki, et teie suhe võib hõlmata varjatud nartsissistlikku kuritarvitamist:

1. Manipulatsioon läbi vaikuse ja distantsi hoidmine

Nartsissist võib sageli karistada teid vaikuse ja distantseerumisega, kui midagi läheb tema jaoks valesti. Selle asemel, et arutada probleeme, taandub ta või jätab teid emotsionaalselt külmaks. Seda käitumist kasutatakse selleks, et tekitada tunde, et olete teinud midagi valesti, isegi kui pole selge, mida.

2. Kriitika varjatud kujul

Varjatud nartsissist võib kasutada peeneid kriitilisi märkusi või sarkasmi, et õõnestada teie enesehinnangut. Kommentaarid võivad esineda justkui huumorina või murettekitavatena, kuid nende eesmärk on teid tasapisi alandada ja panna end halvasti tundma.

3. Empaatiapuudus ja teie tunnete pisendamine

Varjatud nartsissistlikud partnerid on sageli võimetud empaatiat üles näitama, eriti kui see puudutab teie vajadusi või emotsioone. Kui väljendate muret või tunnete end haavatavana, võivad nad teie tunded kõrvale jätta või pisendada, muutes teid tundma, et teie emotsioonid ei ole olulised.

4. Vastutuse vältimine ja enda ohvriks tegemine

Nartsissist ei võta kunagi vastutust oma tegude eest. Kui midagi läheb valesti, süüdistab ta alati teid või teisi. Samal ajal võib ta mängida ohvrit, öeldes, et tema elu on raske, et te olete liiga nõudlik või et maailm on tema vastu ebaõiglane.

5. Gaasivalgustus (gaslighting)

Üks kõige hävitavamaid nartsissistliku väärkohtlemise vorme on gaasivalgustus, kus partner moonutab teie reaalsustaju ja paneb teid kahtlema oma mälu, taju või mõistuses. Nad võivad öelda, et te olete liialdaja, mäletate valesti või et midagi pole kunagi juhtunud, tekitades sügavat segadust ja kahtlusi enda suhtes.

Need märgid viitavad sellele, et suhe võib olla mürgine ja kuritahtlik. Varjatud nartsissism on sageli raskesti märgatav, sest see esineb peentes, kuid sügavalt kahjulikult viisidel. Tähtis on olla teadlik ja otsida tuge, kui tunned, et oled sellise käitumise ohver.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Valitsus toetas ühistranspordiseaduse muutmise eelnõu esitamist Riigikogule

Eelnõu kohaselt hakkab riik tasuma vedajatele hüvitist nullpiletiga sõitjate eest. Muudatus puudutab eelkõige kommertsvedajaid. Eelnõuga

minuaeg.com uudised

Tänasest saavad alaealised Transpordiameti e-teenindusest juhtimisõigust taotleda

Alates tänasest, 19. septembrist on alaealistel isikutel võimalik Transpordiameti e-teeninduses juhtimisõigust taotleda.  „Uue arendusega tekitasime