Thursday , 19 September 2024
Rail Baltica

Rail Balticu Pärnumaa planeering on valmis avalikuks aruteluks

Pärnumaa planeering on jõudnud etappi, mil arvamust saavad avaldada maaomanikud ja kõik teised huvilised. Avalikud arutelud toimuvad 13. novembril Uulus, 14. novembril Kilingi-Nõmmel ja 15. novembril Pärnus.

„Rail Balticu parimaks osutunud trassialternatiivile on koostatud planeeringulahendus, mis näeb ette raudtee arendamise põhimõtted, keskkonnakaitselised meetmed, hüvitusmeetmed ja neid toetavad meetmed. Ametiasutused on planeeringumaterjalid kooskõlastanud, nüüd on aeg arvamust avaldada kõigil huvilistel,“ ütles Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi Rail Balticu projektijuht Eleri Kautlenbach.

„Infokohtumisel ja avalikel aruteludel tutvustatakse planeeringulahendust ja kaasnevaid mõjusid, sh mida kavandatu maaomanikele ja kogukondadele tähendab. Küsimusi saavad esitada kõik huvilised ja kohtumiste lõpus on võimalik saada infot maaomaniku kinnisasjale või selle lähedale planeeritakse ning kuidas see teda mõjutab,“ täpsustas Kautlenbach. 

Planeeringu materjalidega ja keskkonnamõju strateegiline hindamine aruandega, sh Natura aruandega ja hüvitusmeetmete kavaga saab tutvuda avaliku väljapaneku käigus 30. septembrist kuni 28. oktoobrini 2024. Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi Rail Balticu planeeringu veebilehel www.agri.ee/parnu-maakonnaplaneeringu-rail-baltic-raudtee-trassi-koridori-asukoha-maaramine-ja-keskkonnamoju.

Paberkandjal materjaliga saab tutvuda alates 30. septembrist Pärnu riigimajas, Saarde Vallavalitsuses ja Häädemeeste Vallavalitsuses kohapeal. Kirjalikke arvamusi saab esitada kuni 28. oktoobrini aadressil info@agri.ee või posti teel.

Lisaks toimub huvilistele ka infokoosolek, kus tutvustatakse planeeringu materjale ning saab vastuseid tekkinud küsimustele. Infokoosolek toimub Surju Rahvamajas 7. oktoobril 2024 kell 17. Infokoosolekul on võimalik osaleda ka läbi veebikeskkonna MS Teams, lingi leiab vahetult enne infokoosoleku algust Rail Balticu planeeringu veebilehelt.

Avalikel aruteludel tutvustatakse avalikustatud materjale, esitatud ettepanekuid ja Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi seisukohti esitatud ettepanekute kohta. Ühtlasi toimub arutelu ja küsimustele vastamine. Avalikud arutelud toimuvad 13. novembril 2024 kell 17 Uulu Kultuuri- ja spordikeskuses, 14. novembril kell 17 Kilingi-Nõmme Klubis ja 15. novembril kell 17 Pärnu riigimajas.

Rail Balticu raudteega luuakse uus rahvusvaheline ühendus Balti riikide ja Euroopa raudteevõrgu vahel, millega kaasneb inimeste ja kaupade parem liikumisvõimalus ning keskkonnahoid.

Lisainfot Rail Balticu planeerimisprotsessi kohta leiab Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi veebilehelt agri.ee/parnu-maakonnaplaneeringu-rail-baltic-raudtee-trassi-koridori-asukoha-maaramine-ja-keskkonnamoju.  

Vastavalt 22. juulil allkirjastatud Vabariigi Valitsuse koalitsioonileppele muudeti ministeeriumite vastutusvaldkondi ning ruumiline planeerimine sai senise regionaalministri asemel majandus- ja tööstusministri vastutusvaldkonnaks.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane