Thursday , 19 September 2024
Blue Breaking News YouTube Channel Art
www.minuaeg.com

Eesti oli majanduse avatuse indeksi järgi 2023. aastal ELi riikide seas 10. kohal

Maksebilansistatistika 2023. aastal

Eesti Pank revideeris maksebilansistatistika aegridu alates 2013. aastast ja avaldas need 10. septembril koos teise kvartali maksebilansistatistikaga. Kui tavapäraselt revideerib keskpank iga aasta septembris maksebilansistatistika aegridu nelja eelneva aasta kohta, siis 2024. aastal toimus iga viie aasta tagant tehtav üleeuroopaline suurrevisjon.

Lisaks maksebilansi, rahvusvahelise investeerimispositsiooni ja välisvõla rubriigi tavapärastele andmetele on kasutajatele kättesaadav maksebilansi aastanäitajate tabelite komplekt. See sisaldab üle 60 lisajoonise ja -tabeli ning näitab Eesti positsiooni ELi riikide seas, visualiseerib maksebilansinäitajate pikki aegridu ja pakub välissektori kohta aastate arvestuses üksikasjalikumat infot, kui on avaldatud kodulehel kvartalistatistika all.

Kaupade ja teenuste ekspordi ja impordi käive suhtena SKPsse 2023. aastal400350300250200150100500LuksemburgMaltaIirimaaSlovakkiaKüprosBelgiaHollandSloveeniaUngariEestiLeeduTšehhiLätiTaaniBulgaariaAustriaHorvaatiaPoolaRootsiEL27EA20KreekaPortugalSaksamaaSoomeRumeeniaHispaaniaPrantsusmaaItaalia%

Allikas: Eurostat

  • Väliskaubanduse käibe (kaupade ja teenuste ekspordi ja impordi summa) suhet SKPsse nimetatakse ka majanduse avatuse indeksiks. Indeks näitab, kuivõrd lõimunud on vastava riigi majandus maailma majandusega. Mida kõrgem on indeks, seda suurem on rahvusvahelise kaubanduse mõju selle riigi majandusele.
  • Eesti majandus oli 2023. aastal avatum kui Euroopa Liidu ja euroala majandus keskmiselt
  • Võrreldes 2022. aastaga oleme riikide pingereas tõusnud ühe koha võrra

Image

Eesti Panga statistikateade

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane