Thursday , 19 September 2024
Teesalu volikirjad

Eesti uus suursaadik Madalmaades Paul Teesalu andis üle volikirja

Eesti suursaadik Madalmaades Paul Teesalu andis täna, 11. septembril kuningas Willem-Alexanderile üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremoonia järel rääkisid kuningas Willem-Alexander ja suursaadik Teesalu Eesti ja Madalmaade suhetest, julgeolekuolukorrast Euroopas ja Venemaa agressioonist Ukrainas.


„Eestil ja Madalmaadel on suurepärased kahepoolsed suhted, oleme samameelsed partnerid Euroopa Liidus ja liitlased NATOs,“ ütles suursaadik Teesalu ja lisas, et Madalmaade õhuturbeüksus, mis alustab detsembris missiooni uuenenud Ämari baasis, on hea näide koostööst ühise julgeoleku tagamisel. Samuti räägiti Eesti ja Madalmaade majanduskoostöö arendamisest ning investeeringutest energeetika ja tööstuse valdkonnas.

Räägiti Ukraina igakülgsest toetamisest ja agressiooni hinna tõstmisest Venemaale. Teesalu tunnustas Madalmaid hiljutise otsuse eest toetada Ukraina energiataristu kaitsmist ja humanitaarabi rahastamist enam kui 200 miljoni euroga. Arutati ka koostöövõimalusi Ukraina toetamisel. 

Paul Teesalu oli enne Madalmaadesse saabumist Eesti suursaadik Itaalias, San Marinos, Maltal ja Malta ordu juures, asukohaga Roomas. Ta on olnud 2010–2014 Eesti suursaadik Egiptuses, 2011–2014 suursaadik Araabia Liiga juures ning aastatel 2013–2015 Eesti esimene suursaadik Aafrika Liidu juures. Aastatel 2018-2020 oli ta samuti Eesti suursaadik Püha Tooli juures, resideerimisega Tallinnas. Varem on ta töötanud välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantslerina, poliitikadirektorina ning Eesti esindustes NATO ja OSCE juures.

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane

loto

Loto Horoskoop – Reede 20 september 2024

Loto horoskoop reedeks, 20. september 2024, toob igale tähemärgile soovitusi, kuidas läheneda loteriivõitudele ja rahaasjadele: