Friday , 18 October 2024
Erakorralised uudised
Kummuli veok Auveres 13.07 2

Ida päästekeskuse sündmused 12.07 – 15.07.2024

Ida-Virumaa

13.07 kell 09.47 sõitsid päästjad Narva-Jõesuu linna Auvere külla Auvere elektrijaama territooriumile, kus hakkepuitu maha laadinud veok oli külili kukkunud. Juht oli teadvusel, kuid viga saanud. Elektrijaama päästjad koos Narva päästjatega ühendasid lahti veoki akuklemmid. Seejärel paigaldati juhile kabiinis kaelalahas ning ta tõsteti ettevaatlikult kabiinist välja. Autojuht anti üle kohapealsele kiirabile. Veokist välja lekkinud diislikütus kaeti saepuruga.

Kummuli veok Auveres 13.07 1

14.07 kell 04.55 said päästjad kutse Toila valda Ontika külla Ontika maastikukaitsealasse, kus inimene oli Valaste joast alla kukkunud. Abi kutsus kukkunu paariline, kes päästjad õigesse kohta juhatas. Kell 05.19 jõudsid päästjad koos kiirabitöötajatega kannatanuni. Nähti, et ta on stabiilses seisundis ilma suurte nähtavate vigastustega. Päästjad koos kiirabiga lahastasid kukkunu ning tõid ta vaakummadratsis mööda matkateed ja treppe tagasi üles. Kannatanu transporditi kiirabiautosse ning viidi haiglasse.

14.07 kell 05.51 said päästjad kutse Kohtla-Järve linna Järve linnaossa Keemikute väikekohta, kus inimene oli märganud põlevat naabermaja. Teataja oskas öelda, et seal kedagi sees ei ole. Kohtla-Järve päästjad nägid kohale jõudes, et väikese hoone katuse alt on näha suitsu. Päästjad sukeldusid suitsu sisse ja lokaliseerisid põlengu kella 07.03ks. Pärast seda algasid tuulutus- ning lammutustööd. Kella 09.59ks oli tulekahju lõplikult likvideeritud. Tõenäoliselt sai tulekahju alguse elektriseadme rikkest.

14.07 kell 14.09 teavitati häirekeskust, et Sillamäe linnas M. Rumjantsevi tänava mahajäetud kolmekordsest majast tuleb suitsu. Sillamäe päästjad kontrollisid maja üle ning leidsid 1. korruselt põleva paberihunniku, mis kiirelt veega kustutati.

15.07 kell 00.26 teatati häirekeskusele, et Toila vallas Toila alevikus Nõlva tänaval on toimunud liiklusõnnetus. Sõiduk oli sõitnud vastu posti. Jõhvi päästjad reageerisid sündmusele ning veendusid, et sõiduk ei lekiks ega sel poleks süttimisohtu. Kiirabi kontrollis autos olnud isikud üle kohapeal ning sündmusega jäi edasi tegelema politsei.

15.07 kell 05.51 sai häirekeskus teate gaasi lõhnast Narva linnas Sireli tänava elumajas. Narva päästjad kontrollisid maja üle ning leidsid, et lekkis pliidi külge ühendatud gaasiballoon, mida oli alles eelmisel päeval vahetatud. Ruumid tuulutati ning päästjad soovitasid elanikul kutsuda kvalifitseeritud töötaja, kes vahetaks tihendi välja edasiste lekete vältimiseks.

Lääne-Virumaa

12.07 kell 23.13 teavitati häirekeskust, et Tapa linnas Leina tänava tööstushoone territooriumil ajab mahuti valget suitsu välja. Täpsemalt oli suitsu näha mahuti alt. Esimesena kohale jõudnud Tapa päästjad selgitasid välja, et tegu polnud mitte suitsuga, vaid veeldatud lämmastikuga. Ettevõtte töötajalt saadi info, et gaas endast ohtu ei kujuta ning päästjad lasid surve mahutist välja. Balloon piirati ohulindiga ning objekti esindaja jäi lekkiva mahutiga edasi tegelema.

13.07 kell 14.46 teatati häirekeskusele, et Tapa linnas Kivilo tänava parklas tuleb sõiduauto kapoti alt suitsu. Sõiduki omanik oli ka ise kohal ja kustutas leegid pulberkustutiga. Tapa päästjatel jäi vaid põleng veega likvideerida ning kella 14.58 oli sündmus lõpetatud.

14.07 kell 16.46 sõitsid päästjad Rakvere linna Tallinna tänavale, kus nähti alajaamast suitsu. Rakvere päästjad sõitsid kohale, avasid katlaruumi ukse jõuga ning kustutasid põleva elektrikilbi. Sündmusega jäid edasi tegelema elektrikud.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu lükkas tagasi teistmisavaldusega seotud eelnõu

Riigikogu tänasel täiskogu istungil lükati esimesel lugemisel tagasi eelnõu, mis on seotud Riigikohtus juba jõustunud

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Suureneb Natura 2000 erametsaomanikele makstav hüvitis

Valitsus kiitis heaks Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi algatatud Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika Eesti strateegiakava 2023–2027 2.