Friday , 18 October 2024
Erakorralised uudised
donaldtrump

VIDEO! Dramaatiline Rünnak: Donald Trump Kergelt Haavatud, üks inimen suri

Pennsylvania kampaaniaüritusel haavas tulistaja USA vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi, kes pääses kergemate vigastustega, kuid tema taga seisnud inimene suri. Allikate sõnul oli tulistajaks 20-aastane Thomas Matthew Crooks.

Intsidendist raporteeriti kohaliku aja järgi kell 18.15, kui Trumpi kõne ajal kostis lask. Trump ütles mikrofoni: “Oeh” ja haaras kõrvast. Seejärel kõlas veel kaks lasu moodi heli ning ihukaitsjad surusid ekspresidendi poodiumi taha pikali. Hiljem avaldatud fotodel on näha kuuli, mis lendas väga lähedalt Trumpi peast mööda.

Verine Trump tõusis mõni hetk hiljem püsti, näidates võitluslikku emotsiooni ja tõstes üles rusikas käe, millele tema toetajad reageerisid skandeerimisega: “USA, USA, USA.” Ihukaitsjad ja salateenistuse agendid moodustasid Trumpi ümber inimkilbi ja viisid ta lavalt ära.

Tulistaja Thomas Matthew Crooks, kes asus tehasehoone katusel, tapeti eriteenistuse snaiprite poolt. Pole veel teada, miks Crooks üritas endist presidenti tappa. Ta asus lavast umbes 120 meetri kaugusel, vahendas New York Post.

Butleri maakonna prokurör Richard Goldinger kinnitas, et tulistaja ja veel üks üritusel viibinu on surnud. Trumpi kampaaniameeskond teatas kiiresti, et Trumpiga on kõik korras.

President Joe Biden väljendas oma avalduses kaastunnet ja tänulikkust, et Trump on kaitstud ja tal läheb hästi. Biden lisas: “Sellisele vägivallale ei ole Ameerikas kohta. Me peame ühinema ühtse rahvana, et see hukka mõista.”

Trumpi võimalik asepresidendikandidaat J.D. Vance ja esindajatekoja vabariiklasest juhtivpoliitik Steve Scalise kritiseerisid teravalt demokraatide poliitilist retoorikat, väites, et see on viinud otseselt Trumpi tapmiskatseni.

Maailma liidrid, sealhulgas Briti peaminister Keir Starmer, Kanada peaminister Justin Trudeau, Iisraeli valitsusjuht Benjamin Netanyahu, Argentina president Javier Milei, Jaapani peaminister Fumio Kishida ja Austraalia valitsusjuht Anthony Albanese, mõistsid rünnaku hukka ja avaldasid oma toetust Trumpile.

Võimude teatel kasutas tulistaja rünnaku sooritamiseks vintpüssi. Üritusel osalenud 41-aastane Benjamin Maser ütles, et nägi meest, kes seisis hoone katusel ja tegutses kahtlaselt. Mõni minut hiljem kuulis ta tulistamist ja nägi korrakaitsjaid hoone katusele jõudmas. Eriteenistus kinnitas hiljem, et üks inimene sai surma ja kaks inimest rängalt haavata.

Trump tänas hiljem sotsiaalmeedias eriteenistust ning avaldas kaastunnet üritusel hukkunud inimese lähedastele. Fox News vahendas, et Trump kirjutas: “Kuul vigastas minu paremat kõrva. Ma teadsin kohe, et midagi on valesti, sest kuulsin vihisevat heli, laske ja tundsin, kuidas kuul läbi naha tungis. Uskumatu, et selline tegu meie riigis aset leiab.” USA meedia teatas hiljem, et Trump sai Pittsburghi piirkonna haiglast välja ja osaleb 15. juulil algaval vabariiklaste partei kongressil.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu lükkas tagasi teistmisavaldusega seotud eelnõu

Riigikogu tänasel täiskogu istungil lükati esimesel lugemisel tagasi eelnõu, mis on seotud Riigikohtus juba jõustunud

Kivioli uus uhishoone 2023726

Lääne päästekeskuse operatiivsündmused 16. – 17. oktoobril 2024

Järvamaa 16. oktoobril kell 14.44 said päästjad väljakutse Türi valda Kahala külla, kus kolmekordse kortermaja