Sunday , 29 September 2024
Erakorralised uudised
Margus Tsahkna

Välisminister Tsahkna: Euroopa Nõukogu peasekretäri kampaania tegi Eesti nähtavamaks

Täna, 25. juunil Strasbourgis toimunud hääletusel ei osutunud Eesti kandidaat Euroopa Nõukogu peasekretäri kohale Indrek Saar valituks, aga välisminister Margus Tsahkna sõnul aitas kampaania teha Eesti nähtavamaks.

Tsahkna sõnul oli Indrek Saar tugev kandidaat peasekretäri kohale ja seda tõestas ka asjaolu, et tema poolt andis valimiste teises voorus hääle 85 Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) liiget. „Paraku polnud need hääled valituks osutumiseks piisavad,“ ütles Tsahkna.

Ta lisas, et taoliste valimiste puhul tuleb alati arvesse võtta, et kandidaadi pädevus ja ametisse sobivus on vaid üks osa võrrandist. „Sellele lisaks mängivad alati rolli laiemad poliitilised kokkulepped suurte poliitiliste rühmade vahel, kuna valijateks olid Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee liikmed ehk parlamentide saadikud kõikidest EN-i liikmeriikidest,“ märkis välisminister. Tsahkna sõnul on siiski positiivne, et kampaania käigus Eesti nähtavus suurenes.

Välisministri sõnul on Eesti huvides, et eestlased oleksid rahvusvahelistes organisatsioonides esindatud ning seetõttu järgneb Indrek Saare kampaaniale põhjalik analüüs ja saadud õppetunde võetakse tulevikus järgmiste kandidatuuride puhul kindlasti arvesse.

Indrek Saar märkis, et konkurents Euroopa Nõukogu peasekretäri kohale oli tihe ja kõik kandidaadid tugevad. „Hindan kõrgelt peasekretäri kampaania käigus saadud kogemust ja usun, et Euroopa Nõukogu säilitab oma mõjukuse praegusel Euroopa julgeoleku jaoks pöördelisel ajal,“ sõnas Saar.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Lõppes metsloomade sügisene marutaudivastane vaktsineerimine

Põllumajandus- ja Toiduamet lõpetas kährikute ja rebaste sügisese marutaudivastase vaktsineerimise. Kokku külvati metsa 122 400

roolijoodik

22.09.2024 Ööpäevaga tabati 26 roolijoodikut Edastame ööpäeva jooksul laekunud teabe liiklusõnnetuste, ärandatud ja leitud sõidukite