Erakorralised uudised
Blue Breaking News YouTube Channel Art
www.minuaeg.com

NATO Parlamentaarne Assamblee arutab Washingtoni tippkohtumist ja Ukraina toetamist

NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni esimees Raimond Kaljulaid ja liige Marko Mihkelson osalevad Bulgaarias assamblee kevadistungil, kus arutatakse Euro-Atlandi piirkonna peamisi kaitse- ja julgeolekuküsimusi, nende seas Ukraina edasist toetamist ja suviseks Washingtoni tippkohtumiseks valmistumist.

NATO Parlamentaarse Assamblee täiskogu istungi eel toimuvad laupäeval ja pühapäeval arutelud assamblee komiteedes. Kaljulaid kuulub kaitse- ja julgeolekukomiteesse ning Mihkelson poliitikakomiteesse.

NATO 75. juubeliaastal toimuvale kevadistungile koguneb assamblee esmaspäeval. Teiste seas võtavad istungil sõna NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja märtsi algul NATOga ühinenud Rootsi parlamendi aseesimees Kerstin Lundgren, videotervitusega esineb Ukraina kaitseminister Rustem Umerov.

Täiskogu arutelud keskenduvad kahele teemale: esmalt arutatakse juulis Washingtonis toimuva NATO tippkohtumise prioriteete ning seejärel räägitakse Ukraina viivitamatust ja pikaajalisest toetamisest, kuni riik on Venemaa algatatud sõja võitnud. Istungil käsitletakse muu hulgas nii NATO koordineeriva rolli suurendamist Ukraina abistamisel kui ka NATO kaitseplaanide rakendamist ning kaitsekulutustega seotud kohustuste täitmist. Istungi mõlemal aruteluteemal plaanib NATO PA vastu võtta ka deklaratsiooni. Lisaks osaleb assamblee Eesti delegatsiooni juhtiv Kaljulaid Põhja- ja Baltimaade delegatsioonijuhtide kohtumisel ning kaitse- ja julgeolekukomitee visiidil Novo Selo harjutusväljale

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Ulatusliku evakuatsiooni õppuse põhipäevast võtab osa pea tuhat inimest 

Eile alanud ulatusliku Eesti suurima evakuatsiooniõppuse raames viiakse täna umbes 800 inimest Kagu-Eesti omavalitsustest Viljandimaale.

horoscope 2

Kellel tuleb tähemärkidest Laupäev 05.10.2024 hea päev ja kellel halb päev? Uuri järgi!

Siin on, millised tähemärgid võivad 5. oktoobril 2024 kogeda head ja halba päeva: Hea päev