Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
Patkuli trepp Ilja Matusihis Linnameedia

Patkuli trepp sulgub esmaspäeval remondiks

Vanalinna äärest Toompeale viiva Patkuli trepi rekonstrueerimine algab tuleval esmaspäeval, 18. märtsil. Tööd jõuavad lõpule septembri alguseks.

„Nagu Toompea tugimüüri suuremahulise korrastamise järel lubatud sai, saab restaureeritud ka väärikas vanuses Patkuli trepp, mille avamisest möödus vana kalendri järgi mullu oktoobris 120 aastat,“ sõnas kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Tööde sujuvaks kulgemiseks ja jalakäijate ohutuse tagamiseks on trepp läbipääsuks suletud 1. juunini. Suvel on kavas üks trepipool liikumiseks taas avada. „Pole midagi parata. Hea asja nimel on liikumine pisut raskendatud, aga suvisel ajal siiski võimalik,“ lisas Haukanõmm.

Tööde käigus eemaldatakse ja vahetatakse välja katkised ja tugevalt kahjustunud trepiastmed ja tehakse uued astmealused. Valmivad uued vaheplatoode alused ja platoodele paigaldatakse uus graniitplaatidest katend. Samuti korrastatakse trepi sajuvee rennid ning tugimüürid ja paigaldatakse uued müüri katteplaadid. Veel restaureeritakse trepi käsipuu ja uuendatakse trepi välisvalgustust.

Töid teeb Meisel Ehitus OÜ. Ehitus maksab 457 000 eurot.

Edaspidi on plaanis piki Toompea tugimüüri rajada jalutusrada, mille äärde on ette nähtud istumiskohad, kus saab nautida vaateid nii merele kui ka all-linnale. Samuti ootab tulevikus korrastamist Pilstickeri trepp.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt

MG 5770 850x560 1

Riik kaotab töötutoetuse: Uus töötushüvitiste süsteem toob muutused

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandus- ja tööstusministri ettepaneku töötushüvitiste süsteemi muutmiseks, mille eesmärk on lihtsustada