Thursday , 19 September 2024
the hk photo company 6GQ7V2l5iPA unsplash

Kuidas olla parem partner, kui teil on ADHD, muutmata seda, kes te olete.

Olla parem partner, kui teil on ADHD (tähelepanu puudulikkuse hüperaktiivsuse häire), tähendab oma tugevuste tunnustamist ja samal ajal leidlikkuse rakendamist väljakutsetega toimetulekuks, ilma et peaksite muutma oma põhiolemust. Siin on mõned strateegiad, mis aitavad teil olla parem partner, austades samal ajal oma ainulaadsust:

1. Suhtlemine ja avatus

  • Rääkige ausalt oma ADHD-st: Jagage oma partneriga, kuidas ADHD teid mõjutab, sealhulgas millised on teie konkreetsed väljakutsed ja tugevused.
  • Areng ja selgus suhtluses: Kasutage selget ja otsest suhtlemist. Kui ADHD tõttu on raske keskenduda, paluge partneril olulist infot korrata või pakkuda seda kirjalikult.

2. Planeerimine ja korraldus

  • Kasutage abivahendeid: Rakendused, kalendrid, meeldetuletused ja märkmed aitavad meenutada tähtsaid kuupäevi, ülesandeid ja kohustusi.
  • Loo rutiinid: Igapäevased rutiinid võivad aidata juhtida ADHD-st tingitud ettearvamatust ja aidata teil mõlemal tunda end turvalisemalt.

3. Tähelepanelikkus ja kuulamine

  • Praktiseerige aktiivset kuulamist: Püüdke keskenduda, kui teie partner räägib, ja vajadusel paluge tal aeglustada või korrata. See näitab, et hindate nende sõnu ja tundeid.
  • Lühikesed ja fokuseeritud vestlused: Kui pikad arutelud on väljakutsuvad, leppige kokku lühemates, kuid sisukates vestlustes.

4. Toetus ja mõistmine

  • Otsige mõlemale sobivat toetust: See võib tähendada nii ADHD spetsiifilist nõustamist kui ka paarinõustamist, mis aitab mõlemal partneril mõista ja toetada teineteist paremini.
  • Tunnustage oma partneri toetust: Olge tänulik ja tunnustage oma partneri kannatlikkust, mõistmist ja toetust.

5. Emotsionaalne regulatsioon

  • Töötage oma emotsioonide juhtimise kallal: ADHD võib mõjutada emotsioonide regulatsiooni. Õppige ära tundma oma emotsioonide mustrid ja kasutage strateegiaid, et hallata impulsiivsust ja frustratsiooni.

6. Tugevuste kasutamine

  • Mängige oma tugevustele: Kas teil on suurepärane loovus, energiatase või probleemilahendusoskus? Kasutage neid tugevusi oma suhte tugevdamiseks.

7. Paindlikkus ja andestamine

  • Olge paindlikud: Mõistke, et mõnikord võivad plaanid muutuda, eriti kui tegemist on ADHD-ga. Andestage endale ja oma partnerile, kui asjad ei lähe alati plaanipäraselt.

8. Jagage kohustusi

  • Leidke tasakaal kohustustes: Jagage majapidamistöid ja kohustusi viisil, mis arvestab mõlema partneri tugevustega ja võtab arvesse ADHD-st tulenevaid väljakutseid.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane