Wednesday , 23 October 2024
Erakorralised uudised
27.02.2024 Kungla

Lääne päästekeskuse sündmused 26. – 27. veebruaril 2024

Plusskraadid sulatavad jõudsalt veekogudelt jääd. Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juht Tarmo Voltein manitseb inimesi ilmastikuoludega arvestama ning jäässe suhtuma ettevaatlikult. „Lääne regioonis on küll veel mitmeid veekogusid, kus jää paksuseks on isegi 25-40 cm, kuid väga palju on juba ka neid, kus jää on murdunud.  Koolivaheajal olevates lastes võib õhuke jää elevust ja uudishimu tekitada, seega palume lapsevanematel rääkida üle hapra jääga seonduvad riskid ning hoida oma lastel silm peal. Jääpüüki harrastavatel kalameestel on enamasti ujuvmaterjalist riided, mis aitab vette kukkudes pinnal püsida.  Lastel selliseid reedeid ei ole. Ka kalamehed, kellel vastavad varustus puudub, peaksid mõtlema, kas see viimane kala on enda elu väärt.“  Kui märkad hädalist või vajad ise abi, siis tuleb esimesel võimalusel helistada hädaabi numbril 112.

  • Kevade lähenedes vihmasel perioodil ja soojakraadidega võib varem veekogu katnud tugev jää kiiresti õhukeseks muutuda.
  • Kui mõtled jääle mineku peale, siis veendu esmalt, et jää sind kannab. Väldi kohti, kus jää võib olla nõrgem. Tavaliselt on jää nõrgem jõgede kiirevoolulistes kohtades, jõgede suubumiskohtades ja torude suudmete, allikakohtades, paadisildade tugipostide ümbruses ja näiteks roostikus.
  • Hoidu eemale lahvandustest ja jääpragudest. Nende läheduses on jää nõrgem ja sa võid sellest läbi vajuda. Kui kuuled jää praksumist, siis lahku viivitamatult jäält. See on signaal, et kusagil on tekkinud jää sisse praod, mis võivad ohustada sinu ohutut viibimist jääl.
  • Võta endaga kaasa jäänaasklid. Jäänaasklid tuleb panna kaela, kõige pealmise riietuse peale, et neid vajadusel takistuseta kätte saaks. Jäänaasklid on mõeldud abivahendina jääaugust välja ronimiseks.

Kõige ajakohasemat infot siseveekogude jääpaksuse kohta leiate aadressilt https://veeohutus.ee/talv/jaaolud-eestis/

Saaremaa

Saaremaal hukkus elumaja tulekahjus vanem naisterahvas. Lisatud parandatud kellaajad.

27. veebruaril kell 01.18 sai Häirekeskus teate, et Kuressaares Kungla tänaval põleb puidust elumaja ning hoones võib olla kaks inimest. Päästjate kohale saabudes oli maja katusest leek väljas ning üks meesterahvas hoonest iseseisvalt väljunud. Meesterahvaga tegeles edasi kiirabi. Sündmuskohale jõudnud päästjad alustasid koheselt suitsusukeldumisega ja kustutustöödega. Kell 01.41 leiti majast hukkunud naisterahvas. Tulekahju lokaliseeriti kell 02.00 ning likvideeriti kell 03.34. Esialgsetel andmetel pole teada millest tulekahju alguse võis saada. Samuti puudub info, kas majas oli korrektselt paigaldatud töökorras suitsuandur. Täpsema põlengu tekkepõhjuse selgitab välja edasine menetlus. Lisatud foto sündmuskohalt.

26. veebruaril kell 14.49 vajati päästjaid appi Ninase külas, kus meesterahvas oli oma talu hoovis kukkunud ning ei suutnud sealt enam omal jõul üles tõusta. Mustjala vabatahtlikud päästjad kiirustasid sündmuskohale ning tõstsid alkoholi tarbinud ja hoovimudasse kinni jäänud mehe tuppa sooja, ootama kiirabi saabumist.

Vaata ka:

Isik 1

Politsei palub abi kuriteos kahtlustatavate tuvastamisel

Politsei palub abi fotodel olevate meeste tuvastamisel. Mehi kahtlustatakse varavastastes kuritegudes.Kõigil, kel on infot nende

taroskoop minuaeg.com

Nädala Taroskoop: 21.10 – 27.10.2024

Siin on nädala taroskoop igale tähemärgile perioodiks 21. oktoober – 27. oktoober 2024. Kaardid annavad