Thursday , 19 September 2024
Grupp2

Eile, 31. jaanuaril alustas teist aastat kiirendi, mis on suunatud naisjuhtidele

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on ette valmistanud sihipärase projekti, keskendudes naisjuhtidele, kes soovivad treenida oma kriitilise mõtlemise, argumenteerimise ning avaliku kõnelemise ja läbirääkimise oskusi. Projekt viiakse ellu tihedas koostöös era- ja avaliku sektori üksustega.

Kiirendisse kandideeris kokku üle 200 naisjuhi, seda nii era-, avalikust kui ka kolmandast sektorist. Enim toodi välja, et põhjus kandideerimiseks oli juurde saada suhtlemis- ja motiveerimisoskust, teha tööd erinevate inimtüüpidega, olla meeste seas kuuldav ning treenida sõnaosavust. Vähem olulisem ei olnud ka kontaktide loomine teiste keskastme juhtidega ning kontaktivõrgustiku laiendamine.

„Meil on suur rõõm teist aastat Naisjuhtide kiirendi programmiga kaasas olla ja anda oma panus Eesti naisjuhtide võimestamisele. Kandidaatide suur huvi programmi vastu näitab selgelt, et tegemist on aktuaalse teemaga Eesti ühiskonnas ja on suurepärane, et kiirendi toob naisjuhte kokku sektorite üleselt,“ sõnas kuldsponsor Telia Eesti personalidirektor Ingrid Viinapuu ning tõi välja, et lisaks olulistele uutele oskustele ja seeläbi suuremale eneseusule, annab kiirendis osalemine kahtlemata ka suurepärase võimaluse vajaliku toetava suhtevõrgustiku loomiseks ning üksteise karjääriteel inspireerimiseks. 

„Palusime kandidaatidel väljendada lühidalt, millist kasu tooks neile osalemine kiirendiprogrammis. Vastustest kerkis esile selge pilt, et naistel on sageli väljakutseid enda kehtestamisel, kiirete argumentide esitamisel ning veenva suhtlemisoskuse väljakujundamisel, eriti kriitilistes olukordades. Mitmed osalejad tõid esile, et neil on keeruline ennast kehtestada meestekeskses töökeskkonnas,“ sõnas Piret Potisepp, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktor.

„Rootsi Suursaatkond on rõõmus toetamaks teist aastat järjest Naisjuhtide kiirendit ning olema partneriks Eesti Kaubandus-Tööstuskojale. Kiirendi on tõestanud end suurepärase platvormina naiste tugevdamiseks juhtivatel kohtadel ärisektoris ja tööstuses Eestis. Lisaks oskuste arendamisele loob see järjest laieneva juhtide võrgustiku üle kogu riigi,“ ütleb suursaadik Ingrid Tersman.

Kiirendisse olid oodatud kandideerima kõik naised, kes soovisid treenida oma argumenteerimise ning avaliku kõnelemise ja läbirääkimise oskusi. Kiirendis on kesksel kohal SpeakSmartClub™ täiskasvanutele mõeldud treeningmetoodika, mille kohtumised kombineerivad argumenteeritud mõtlemis-, suhtlemis- ja veenmisoskuste omandamist ja nende oskuste regulaarset harjutamist. Lisaks toimuvad ava- ning lõpuüritus ja igakuised kohtumised tippjuhtidega erinevatest sektoritest.

Naisjuhtide kiirendi saab teoks tänu kuldsponsor Telia Eesti, hõbesponsor Rootsi Suursaatkonnale ja koostööpartneritele SpeakSmart ning Kanada Suursaatkond.

Kiirendi kohta saab täpsemat infot: Naisjuhtide kiirendi jaanuar-juuni 2024 | Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Lisainfo: Piret Potisepp, piret@koda.ee, +372 5300 5636

Foto autor Evelin Vahtra.

Vaata ka:

minuaeg.com uudised

Tänasest saavad alaealised Transpordiameti e-teenindusest juhtimisõigust taotleda

Alates tänasest, 19. septembrist on alaealistel isikutel võimalik Transpordiameti e-teeninduses juhtimisõigust taotleda.  „Uue arendusega tekitasime

politsei

KOHUTAV! Video, kuidas autojuht sõitis tõukerattal teed ületanud 12.a lapsele otsa

Vahendame Liiklusjärelevalvekeskus postitust. Selle postituse eesmärk ei ole süüdlase otsimine. See on hea näitlik video