Thursday , 19 September 2024
kool

Streik Jätkub: Õpetajad Nõuavad Valitsuselt Alampalga Tõstmist, Kui Haridusministeeriumi Pingutused Jäävad Puudulikuks

Sel nädalal jätkub tuhandete õpetajate tähtajatu streik, mis on suunatud valitsusele, eesotsas peaministriga, et juhtida tähelepanu vajadusele leida riigieelarvest 10,8 miljonit eurot õpetajate alampalga tõstmiseks 1836 euroni, selgitas haridustöötajate liidu juht Reemo Voltri “Terevisioonis”.

Voltri rõhutas, et kuigi haridusminister on näidanud mõistmist õpetajate mure suhtes ja leidis eelmise aasta lõpus oma eelarvest kaheksa miljonit eurot töötasude tõstmiseks, on ülejäänud valitsus, eriti peaminister ja rahandusminister, öelnud, et riigieelarvest vajaliku summa leidmine on võimatu. Voltri sõnul on see siiski tahtmise ja prioriteetide küsimus ning praeguses olukorras ei näita valitsus haridusele ja õpetajaskonnale piisavalt tähelepanu.

Voltri kinnitas, et tuhanded õpetajad on teatanud streigi jätkumisest ka käesoleval nädalal ja streigiga on võimalik ühineda igal ajal. Ta tõstis esile, et valitsuse tegevusetuse tõttu on õpetajatel oluline jätkata oma nõudmistega, märkides, et põhiprobleemiks on madalad palgad, mis sunnivad õpetajaid võtma suuremat koormust.

Haridustöötajad on juba näidanud kompromissivalmidust, alustades läbirääkimisi 1950 euro suurusest palganumbrist, mis on riigi keskmine palk. Praegu on nende nõudmine langetatud 1836 eurole, mis on 5-protsendiline alammäära tõus. Voltri rõhutas, et valitsuse positiivne reaktsioon sellele nõudele oleks märk sellest, et valitsus võtab haridustöötajate muresid tõsiselt.

Alates kuuendast streigipäevast saavad õpetajad pool päevapalgast, mida ametiühing kompenseerib, et vähendada õpetajate ja nende perede majanduslikku koormust.

Voltri sõnul vaadatakse streigi jätkumise üle päev-päevalt ja nädal-nädalalt, lootes valitsuse konkreetsetele sammudele, mis võimaldaksid streigi lõpetada.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane