Thursday , 19 September 2024
53473730394 3e288d0e19 c

Kallas kohtumisel volinik Bretoniga: Ukraina vajab meie kiiret otsust sõjalise abi kohta

Stenbocki maja, 19. jaanuar 2023 – Peaminister Kaja Kallas kohtus täna Tallinnas visiidil viibiva Euroopa Komisjoni siseturu ja kaitsetööstuse voliniku Thierry Bretoniga. Kohtumisel arutati pikaajalise sõjalise toe tagamist Ukrainale, sealhulgas vajadust viia täide 1 miljoni laskemoona algatus, ja Euroopa kaitsevalmiduse tõstmist.

„Euroopa Liit peab täitma oma lubaduse tarnida Ukrainale miljon mürsku. Olen veendunud, et kui kasutame oma varusid, taastamisvõimalusi ja eraldame raha uuteks hangeteks, siis suudame seda teha,“ ütles Kallas pärast kohtumise lõppu.

 „Ukraina vajab meie kiiret otsust sõjalise abi kohta. Peame jätkama Ukraina toetamist nii kaua kui vaja ning sellises mahus, mis aitab ukrainlasi võidule. Mida tõhusamalt me seda teeme, seda kiiremini saabub sõja murdepunkt. Ma toetan eraldi 20 miljardi suuruse Ukraina abifondi loomist Euroopa rahutagamisrahastu raames ja loodan, et saame selles varsti kokkuleppele,“ rõhutas Kallas.

Kohtumisel volinikuga arutati ka vajadust rohkem investeerida Euroopa kaitsevalmiduse suurendamisesse, sealhulgas räägiti Euroopa Komisjoni kaitsetööstuse strateegiast, millega komisjon plaanib välja tulla veebruari lõpus. „Loodan, et tulevane kaitsetööstuse strateegia suurendab Euroopa tootmisvõimsust ja tagab tootmise kiire suurendamise kriiside ajal. Kõikide liikmesriikide investeeringud kaitsetööstuse võimsusesse, sealhulgas laskemoona tootmisesse, ja kriitilistesse võimetesse peavad olema piisavad selleks, et tagada Euroopa julgeolek ja aidata Ukrainat sõja võita,“ sõnas Eesti peaminister.

Ta toonitas, et Eesti kaitsekulud on juba kasvanud üle 3% riigi SKPst, samuti võttis Eesti vastu otsuse tagada Ukrainale sõjaline abi, mille maht moodustab järgmise nelja aasta jooksul 0,25% SKPst.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane