Thursday , 19 September 2024
Kivioli uus uhishoone 2023726

Põhja päästekeskuse sündmused 3.01 – 4.01.2024

Päästeametistatistika näitab, et külmade ilmadega kiputakse ohtlikult üle kütma ning seetõttu kasvab ka tulekahjude arv. Külmal ajal on oluline pidada meeles tuleohutust. Lähemalt soovitustest Päästeameti pressiteates.

Tallinn

3.01 kell 18.13 teavitati häirekeskust, et Kesklinnas Türi tänava büroomajas on tunda gaasi lõhna. Kesklinna päästjad olid kohal kell 18.24, kes mõõtsid hoones katlamajas suure metaani kontsentratsiooni. Päästjad asusid katlamaja ventileerima, sulgesid gaasi pealevoolukraani ning samaaegselt evakueerisid inimesed hoonest. Kohale kutsuti tehnikud, kes tuvastasid, et külma tõttu oli katlamaja ventilatsiooniava kinni külmunud, mistõttu ei saanud katel põlemiseks piisavalt õhku peale. Keegi kannatada ei saanud ning tehnikud jäid rikke likvideerimisega edasi tegelema.

3.01 kell 22.46 teatati häirekeskusele, et Põhja-Tallinnas Rohu tänava kortermaja katlamajas töötab vingugaasiandur ning tunda on ka gaasi lõhna. Teataja ise oli ühe gaasiboileri välja lülitanud. Päästjad olid kohal kell 22.51 ja ei tuvastanud esialgu mõõteriistadega õhus gaasi. Teataja poolt välja lülitatud gaasiboileri testkäivitusel siiski andurid rakendusid ja tehti kindlaks, et boiler oli olnud reostuse allikas. Katlaruumis oli kokku kaks gaasiboilerit, millest defektne lülitati taas välja ning olukorrast teavitati tehnikuid.

4.01 kell 01.33 sõitsid päästjad Nõmmele Raudtee tänavale, kus teataja oli oma naabri puuküttega korterist tundnud suitsu lõhna. Nõmme päästjad olid kohal kell 01.38 ning leidsid ühe korteri ahju tagant tulepesa. Selgus, et pärast ahju kütmist olid sädemed süütanud ahjutaguse seina. Päästjad avasid seinakonstruktsioonid ning likvideerisid põlengu kella 02.27ks. Ruumid tuulutati ja kiirabi vaatas kohapeal korteris olnud vanema naisterahva üle, kellega oli kõik korras.

Harjumaa

4.01 kell 06.45 said päästjad infot, et Kose vallas Krei külas Sutika tee elumaja korsten põleb ja pillub sädemeid. Kose päästjad tõttasid kohale, said hoone keldris asuva luugi kaudu korstnale ligi ning likvideerisid põlengu pulberkustutiga kella 07.12ks. Maja tuulutati ning elanikul keelati katelt kasutada, kuni korstnapühkija on selle üle vaadanud ja puhastanud.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane