Thursday , 19 September 2024
poliisi

VIDEO: Soome politsei peksis Eesti meest, prokuratuur nõuab 4 politsinikule karistust.

Soome MTV avaldas šokeeriva video, mis näitab, kuidas korravalvurid ründavad korrektselt käituvat Eesti meest. Intsident leidis aset 2022. aasta juunis Vantaal, kus neli korravalvurit võtsid kinni viisakalt riides ja rahumeelselt käituva mehe. Videos on näha, kuidas mehe jalgu pekstakse järsku ja põhjuseta.

Segaduses mees, kes rääkis soome keeles eesti aktsendiga, vaidles, öeldes, et ta ei ole midagi teinud. Üks korravalvuritest vastas: “See on sinu arvamus,” ja hoiatas, et vastupanu osutamine toob kaasa valu. Mees päris, mida ta oli teinud, kuid vastuseks süüdistasid korravalvurid teda naiste ahistamises ja käskisid tal nende vahel läbi jaama kõndida, hoolimata sellest, et ta tundus olevat alkoholi mõju all.

Politsei eeluurimise käigus jäi kannatanu tuvastamata. Videos väitis kannatanu, et on eestlane, kuid ei mõistnud, miks ta kinni võeti. Ta küsis korravalvuritelt, kas nad tahavad teda tappa, mispeale nad haarasid tal veel tugevamalt kinni. Kannatanu kaebas valude üle ning küsis, miks teda rünnatakse. Üks korravalvuritest vastas, et vastupanu osutamine põhjustab valu.

Lõpuks suutis mees end korravalvurite haardest vabastada. Prokuratuur nõuab nelja korravalvuri vastutuselevõtmist kallaletungi ja ametiseisundi kuritarvitamise eest. See juhtum on osa suuremast uurimisest, mis puudutab korravalvurite seotust kuritegudega.

Video jäädvustas ka, kuidas kannatanu kinni võetud sai. Ta väitis, et elab Tikkurilas ja varem Keraval. Korravalvurid reageerisid vihaselt, kui mees üritas takso tellida, ja hakkasid teda teleskoopnuiadega jalgade pihta peksma. Mees hüüdis: “Jumal, miks?” enne kui õnnestus end lahti rabeleda ja põgeneda.

Vaata ka:

photo 1587773403675 ba676c122bf3

Rahandusministeerium: Alkoholiaktsiisi ja Käibemaksu Tõus Võib Suurendada Piirikaubandust, Kuid Tarbimine Väheneb

Rahandusministeerium prognoosib, et käibemaksu ja alkoholiaktsiisi tõus võib oluliselt suurendada piirikaubanduse osakaalu Eesti inimeste alkoholitarbimises,

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Eesti toetab Hiina elektriautodele tasakaalustava tollimaksu kehtestamist

Täna kinnitas valitsus Eesti seisukohad Hiinas toodetud elektriautode tollimaksu osas. Eesti pooldab tasakaalustava tollimaksu kehtestamist