Friday , 20 September 2024
toit

Üle Eesti vajab nädalas toiduabi keskmiselt 19 604 inimest, kellest hinnanguliselt 25% moodustavad ukrainlased.


Ukraina sõjapõgenikud vajavad Eestis jätkuvat abi

Eestis vajab nädalas abi keskmiselt 19 604 inimest, kellest hinnanguliselt 25% moodustavad ukrainlased. See tähendab, et umbes 4800 ukrainlast vajab Eestis iga nädal abi eluasemega, toidu ja riietega, samuti tugiteenustega, nagu keeleõpe ja psühholoogiline abi.

Eesti valitsus ja vabatahtlikud organisatsioonid teevad palju tööd, et aidata ukrainlasi. Riik on loonud ukrainlastele erinevaid abiprogramme, sealhulgas elamislubade, toiduabi ja keeleõppe programmid. Vabatahtlikud organisatsioonid pakuvad ukrainlastele tuge ja abi, sealhulgas majutust, toitu, riideid, keeleõpet ja psühholoogilist abi.

Kuid abi vajavate ukrainlaste arv on suur ja see on pidevalt kasvamas. On oluline, et Eesti jätkaks ukrainlaste abistamiseks vajalike ressursside pakkumist.

Siin on mõned konkreetsed viisid, kuidas aidata ukrainlasi:

  • Annusta raha või aega vabatahtlikule organisatsioonile, mis aitab ukrainlasi. Eesti Pagulasabi, Mondo ja MTÜ Vaba Ukraina on vaid mõned näited organisatsioonidest, mis pakuvad ukrainlastele abi.
  • Paku ukrainlastele majutust või toitu. Kui sul on vaba tuba või korteriosake, võid seda pakkuda ukrainlastele, kes otsivad ajutist peavarju. Samuti võid annetada toitu või riideid kohalikule vabatahtlikule organisatsioonile.
  • Õpi ukraina keelt. See on suurepärane viis ukrainlastega suhelda ja nendega sõbruneda.
  • Paku ukrainlastele psühholoogilist abi. Sõda on ukrainlastele põhjustanud suurt stressi ja traumat. Psühholoogiline abi võib aidata neil toime tulla oma emotsioonidega ja kohaneda uue eluga.

Igasugune abi on teretulnud. Ukrainlased on põgenenud oma kodumaalt sõja eest ja vajavad meie abi, et uuesti alustada.

Siin on mõned konkreetsed viisid, kuidas sa saaksid aidata ukrainlasi Eestis:

  • Annusta Eesti Pagulasabile. Eesti Pagulasabi on suurim mittetulundusühing, mis pakub abi ukrainlastele Eestis. Annetused aitavad pagulastel saada elamislube, toiduabi, keeleõpet ja muid olulisi teenuseid.
  • Liitu vabatahtlikuna Eesti Pagulasabiga või mõne muu organisatsiooniga, mis aitab ukrainlasi. Vabatahtlikud on hädavajalikud, et pakkuda ukrainlastele tuge ja abi.
  • Jaga teavet ukrainlaste abistamise kohta. Aita levitada sõna, et inimesed teaksid, kuidas nad saaksid aidata.

Tänan sind, et aitad ukrainlasi!

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja