Friday , 20 September 2024
talv

Neste läks üle külmakindlamale diislikütusele

Et olla valmis talvisteks temperatuurideks, alustas Neste külmakindlama diislikütuse vedu jaamadesse. Autojuhid, kes kasutavad Neste MY taastuvdiislit, ei pea aga jälgima kütuse külmaparameetreid, sest Neste MY külmataluvus on aastaringselt –32 kraadi.

„See tähendab, et kui autosse on tangitud 100% taastuvast toormest diislikütust, võib rahuliku südamega miinuskraadidele vastu minna. Fossiilne diisel kütusepaagis tuleks aga nüüd lõpuni tarvitada,“ ütleb Neste Eesti turundusjuht Risto Sülluste.

„Külmakindlam üleminekuperioodi kütus on saadaval kõigis Neste tanklates ning hiljemalt alates 1. detsembrist on jaamades müügil juba arktiline diislikütus, millega võib vastu minna ka kõige suuremale pakasele,“ räägib Sülluste ning lisab, et täpset infot kütuste külmakindluse kohta saab küsida klienditeenindusest.

Neste tarnib oma tanklatesse kütused Neste Porvoo rafineerimistehastest (Soome) ning Neste MY taastuvdiisel jõuab Eesti tarbijateni Neste Rotterdami tehasest (Holland).

Et auto talveks valmis oleks, on kütuse valiku kõrval tähtis pöörata tähelepanu veel nendele teguritele:

1. Vaheta rehvid, et sõit libedaga oleks ohutu. Mustri jääk rehvil peaks olema vähemalt 3 millimeetrit. Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist.

2. Vaheta välja katkised kojamehed, et vihma ja lörtsi korral oleks auto aknast parem nähtavus.

3. Hakka kasutama talvist aknapesuvedelikku, sest suvine aknapesuvedelik külmub juba esimeste miinuskraadidega.

4. Kontrolli kütusefiltrit, sest ummistused filtrites on üks sagedasemaid põhjuseid, miks mootor hakkab tõrkuma, kui temperatuur langeb allapoole 0 kraadi.

5. Kontrolli, et ABS-pidurid ja elektrooniline stabiilsuskontroll töötaksid nõutud tasemel.

6. Kontrolli ka pidurivedeliku taset ning auto liigutatavate detailide toimimist.

7. Hoia kütusepaak maksimaalselt täis, et vältida õhuniiskusest kondensvee tekkimist kütusepaagis.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt