Sunday , 22 September 2024
Erakorralised uudised
brett jordan EefRxCpIxnA unsplash

Meta toob Euroopa turule novembris Facebooki ja Instagrami tasulise teenuse

Meta otsus pakkuda Euroopas tasulist Facebooki ja Instagrami teenust on huvitav samm, millel on mitmeid võimalikke põhjuseid.

Üks võimalus on see, et Meta püüab kompenseerida oma vähenevaid reklaamitulusid. Meta reklaamitulud on viimastel aastatel langustrendis, kuna kasutajad on muutunud üha enam teadlikumaks oma andmete privaatsusest ja on hakanud kasutama privaatsusfunktsioone, mis piiravad Meta juurdepääsu nende andmetele. Tasulise teenuse pakkumine võib olla Meta jaoks viis, kuidas saada kindel sissetulekuallikas, mis ei sõltu niivõrd reklaamidest.

Teine võimalus on see, et Meta püüab vastata Euroopa andmekaitsenõuetele. Euroopa Liidus on andmekaitsereeglid väga ranged ja Meta on viimastel aastatel korduvalt sattunud andmekaitseprobleemide tõttu kohtu alla. Tasulise teenuse pakkumine võib olla Meta jaoks viis, kuidas vastata nendele nõuetele, kuna see võimaldab neil kasutajatelt selgesõnaliselt nõusolekut küsida nende andmete kasutamiseks reklaami eesmärgil.

Kolmas võimalus on see, et Meta püüab pakkuda kasutajatele rohkem valikuid. Tasulise teenuse pakkumine annab kasutajatele võimaluse valida, kas nad soovivad kasutada tasuta teenust, mis on reklaamiga täidetud, või tasulist teenust, mis on reklaamivaba. See võib olla atraktiivne neile kasutajatele, kes on mures oma andmete privaatsuse pärast või kes lihtsalt ei soovi näha reklaame.

Ükskõik millised on Meta motiivid, on selge, et tasulise teenuse pakkumine on oluline muutus ettevõtte jaoks. See võib olla märk sellest, et Meta on valmis tegema kompromisse oma reklaamitulude nimel, et vastata Euroopa andmekaitsenõuetele ja pakkuda kasutajatele rohkem valikuid.

Siin on mõned võimalikud tagajärjed Meta tasulise teenuse kasutuselevõtule:

  • See võib viia reklaamitulude edasise languse. Kuigi tasuline teenus võib pakkuda Metale kindlat sissetulekuallikat, võib see vähendada ka ettevõtte sõltuvust reklaamituludest.
  • See võib viia kasutajate arvu vähenemiseni. Mõned kasutajad võivad otsustada, et tasuline teenus ei ole nende jaoks väärt, ja vahetada tasuta teenuse vastu.
  • See võib viia konkurentsi suurenemiseni. Teised sotsiaalmeediaplatvormid võivad Meta tasulise teenuse vastusena pakkuda oma kasutajatele uusi funktsioone või soodustusi.

Ainult aeg näitab, millised on Meta tasulise teenuse pikaajalised tagajärjed.

Tasulise teenuse kasutaja internetikasutust ei kasuta Meta enam jälgimisel põhineva reklaami müümiseks. Odavaim variant kuumaksuga 9,99 eurot võimaldab veebi juurdepääsu, kallim variant, 12,99 eurot on mõeldud nutitelefonide jaoks. 

Meta kasutajad saavad valida, kas käia Instagramis ja Facebookis edasi tasuta ning sattuda seal pidevalt nende vastu sihitud reklaami otsa, või maksta raha ja kasutada reklaamivabamat teenust. Millal Meta novembris tasulise teenuse kättesaadavaks teeb, pole veel täpselt teada

Allikas: http://edition.cnn.com

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud