Thursday , 19 September 2024
Tormiga rebenenud katus 7.10 2820
Põhja päästekeskus

Nädalavahetusel Eestit räsinud torm tõi Salva klientidele ligi 60 000 eurot kahju

7.-8. oktoobril üle Eesti marutanud tormituul lennutas batuute ja korstnamütse, lõhkus katuseid ja päikeseparke ning langetas puid. Salva Kindlustuse klientidele kahe päevaga tekitatud kahju hinnanguline suurus ulatub 60 000 euroni.

„Oleme praeguseks saanud ligi 50 kahjuteadet, millest enamik on seotud tormi käigus murdunud puudega. Suuremalt said kannata Ida-Virumaa ning Harjumaa mereäärsed alad,” kommenteeris Salva Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu.

Soosalu sõnul kukkusid puud aedade, kõrvalhoonete  ja kasvuhoonete, aga ka elumajade peale, mitmel korral ka naabri maja või autode peale. Lisaks sellele lendasid aiamööbel ja grillid. Ühel kinnistul Harjumaal murdus koguni 8 puud lõhkudes saja meetri ulatuses aia piirde ning kahjustades majakatust ja vihmaveetoru süsteemi.

Lisaks on tuul lõhkunud katusel oleva päikesepargi, paiskas õhku ja vastu aeda isegi maasse vaiadega kinnitatud batuudi, rebis katuse metallist korstnamütsi ja lennutas selle naabri aeda, kahjustades naabri hoovis seisnud kaht sõidukit

„Kahjuteateid tuleb ilmselt juurde, kuna endiselt on osades majapidamistes elekter ära ja kahjuteadete esitamine ei ole hetkel neile ehk esmatähtis,” lisas Soosalu. „Sellised tormid on Eestis juba tavapäraseks muutumas, seetõttu selliseid kindlustuslepinguid, kus poleks valitud tormikaitset õnneks, enam naljalt ei leia.”

Mullu juunis üle Eesti maha sadanud rahe, on näiteks toonud kaasa hulganisti kahju Salva klientidele Tartumaa ja Harjumaa valdades ning kahe päevaga tekitatud kahju ulatus 10 000 euroni. Talvetormid 2022. aasta jaanuaris ja veebruaris on kokku toonud ligi 120 000 euro ulatuses kahjusid ning oktoobris Eestit räsinud pagiliin ehk äikesetorm tõi Salva klientidele veel ligi 20 000 eurot kahjusid. Tänavu augustis üle Eesti marutanud torm, mis üllatas ka golfipallisuuruse rahega, tõi Salva klientidele kahju umbes 50 000 euro ulatuses.

„Salva hüvitab loodusjõudude toimel tekkinud kahju, mille on tekitanud torm, rahe, üleujutus ning nimetatud sündmuste toimel esemete kukkumine sõidukile. Kuna viimastel aastatel muutuvad ilmaolud aina ekstreemsemaks, on parim viis kaitsta oma kodu ja vara kindlustades seda ja valides õigeid kindlustuskaitseid,” lisas Soosalu.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos