Friday , 20 September 2024
Ukraina

Eesti toetab Ukrainat talveks valmistumisel VÄGA SUURE SUMMAGA.

Välisministeerium eraldab Ukrainale humanitaarabina pool miljonit eurot talveks valmistumiseks. Abi jõuab Ukraina inimesteni läbi välisministeeriumi strateegiliste humanitaarabipartnerite MTÜ Pagulasabi ja MTÜ Mondo.

Ukrainas vajab humanitaarabi hinnanguliselt 17,6 miljonit inimest, mis moodustab 40% Ukraina elanikkonnast. „Venemaa agressioon põhjustas Ukrainas Euroopa 21. sajandi tõsiseima humanitaarkriisi, milles Ukraina inimesed on näidanud äärmist vastupidavust,“ ütles välisminister Margus Tsahkna. „Toetus Ukrainale humanitaarvajadustele vastamisel on osa Eesti igakülgsest abist ning Ukraina on jätkuvalt meie prioriteetriik humanitaarabi andmisel.“

Loe ka: Eesti toetab Ukrainat, 2024.a riigieelarvest 29,3 miljoni euroga

„Täiemahulise sõja algusest on hinnanguliselt 1,4 miljonit kodu Ukrainas kahjustatud või hävinud, abivajadused on suurimad rindejoone lähedastel aladel,“ ütles Tsahkna. „Talve saabumine toob kaasa uued vajadused – eelmisel talvel nägime Venemaa arvukaid ning rahvusvahelist humanitaarõigust rikkunud rünnakuid Ukraina energiataristule.“

MTÜ Pagulasabile eraldab välisministeerium 200 000 eurot rahapõhiseks abiks kõige haavatavamas olukorras Ukraina tsiviilelanike ja riigisiseste põgenike jaoks tahkete kütuste soetamiseks ning Gruusias asuvatele Ukraina pagulastele abiks talvetingimustes toimetulekul.

MTÜ Mondole eraldatakse ligi 301 000 eurot kahe riigisiseste põgenike varjupaiga parandamiseks ja soojustamiseks Harkivis ja Zaporižžjas ning kaheksa varjupaiga varustamiseks kütteseadmete, tahkete kütuste ja generaatoritega Dnipropetrovski ja Donetski oblastites.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja