Friday , 20 September 2024
Taistund illegaalid 10.10.23 2

Kanal 2 saates „Täistund“: politseireid paljastas karmi tõe illegaalide kohta Eestis

“Kas teie teate, kes juhib seda äpitaksot, kuhu te istute?” küsib ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik tänases Täistunni saates. Eesti on muutunud atraktiivseks Kesk-Aasia kodanikele – usbekkidele, kirgiisidele, tadžikkidele – keda tuli möödunud aastal lühiajalise tööviisaga Eestisse tuhandete kaupa. Kaitsepolitsei näeb Kesk-Aasia kodanike kogukonna hüppelises kasvus julgeolekuriski. Uurime, kui paljud neist Eestist töö lõppedes tegelikult lahkuvad? Kas äpipõhised takso ja kullerteenused võivad olla illegaalidele hõlpsaks raha teenimise kohaks?

Kas Piirissaar on Jumalast äraunustatud paik või on see hoopis tänu kunagisele päris suurele vanausuliste kogukonnale hoopiski Jumalale lähemal? Kui suvel tulevad saarele kunagiste elanike kepsakad järeltulijad, siis nüüd, sügistormide ja suure novembrikaamose eelõhtul elab saarel vaid 20-30 hinge. Madis Kimmel kinnitab, et elu läheb seal edasi – ikka kasvatatakse kuulsat Peipsiääre sibulat, püütakse koha, latikat, ahvenat, haugi ja särge ning saare ainuke ettevõtja Kalju Sakk unistab uue kiriku ehitamisest. Ja mitte ainult…

„Kas kärbseseen on tappev mürk, unustatud ravim või hoopis midagi müstilisemat?“ küsib ajakirjanik Sander Punamäe ja läheb seenele. Ta on kuulnud, et punane kärbseseen on muutunud Eesti populaarseimaks „ravimtaimeks” ja edestab juba musta pässikut. Sellele omistatakse imelisi raviomadusi, lubadust kaugele rändama viia ja hetkega selgeks õpetada  taimede keel. On muidugi pessimistidest arste ja loodusteadlasi, kelle hinnangul ei ravi punane kärbseseen midagi, küll võib kahjustada maksa ja neere. Päris taevastele radadele minekuks peaks sööma seda aga kilode kaupa… Kellel on õigus? 

Silmiavav telemagasin „Täistund“ on Kanal 2s täna kell 20:30

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja