Thursday , 19 September 2024
Sergey Lavrov 17.03.2010

Lavrov: Hamasi ja Iisraeli konflikti võib lisanduda veel kolmaski osapool

Venemaa jälgib murelikult, kuidas Iisraeli ja Hamasi konfliktiga võib liituda kolmas osapool, kuna USA teatas oma sõjalaevade viimisest lähemale Iisraelile.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov väljendas oma seisukohta konflikti kohta ja rõhutas, et rahu leidmiseks oleks kõige usaldusväärsem lahendus Palestiina riigi loomine. Ta märkis, et terrorismivastane võitlus ei ole ainus viis julgeoleku tagamiseks ning kutsus üles rahuprotsessi jätkama.

See väljaütlemine leidis aset samal ajal, kui Venemaa jätkab oma agressioonisõda Ukrainas. Lavrov jagas oma seisukohta pressikonverentsil, kus ta kohtus Araabia peasekretäri Ahmed Aboul Gheitiga.

USA president Joe Biden teatas oma valmisolekust saata Iisraelile abi. Iisraeli juhtkond on mures, sest rünnakuid võivad korraldada ka teised osapooled.

Nädalavahetusel teatas Liibanoni äärmusorganisatsioon Hezbollah, et nad ründasid Iisraeli miinipildujate ja rakettidega, süvendades sellega konflikti.

Loe lisaks: Iisraeli linna tabas suur raketirünnak. Inimesed põgenevad ja poolakad evakueeriti kiirkorras sõjalennukiga. Video

Palestiina islamistlik rühmitus Hamas alustas laupäeva varahommikul raketirünnakuid Iisraeli vastu ning nende võitlejad tungisid Gazast Iisraeli poole. Iisrael on vastanud õhurünnakutega Gazas.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos